Zirveye Zade Vital damgasını vurdu

Zade Vital’in Genel Müdürü Taha Büyükhelvacıgil, katma değerli üretimin yanı sıra geleceğin tarım uygulamalarının ele alındığı ‘Tarım Ormanın Geleceği Zirvesi’ne konuşmacı olarak katıldı.

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından düzenlenen ‘Tarım Ormanın Geleceği Zirvesi’nde Türkiye’de tarım sektörü mercek altına alındı. Alanında öncü isimlerin bulunduğu panelde, sürdürebilir tarımı odak noktası haline getiren sağlıklı yaşam markası Zade Vital’in Genel Müdürü Taha Büyükhelvacıgil’de tecrübelerini aktardı. Ege Üniversitesi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ercüment Budak’ın modere ettiği panel sırasında Büyükhelvacıgil, Türkiye’de daha sağlıklı bir gelecek için tarımın önemi, Türk tohumlarının ülke ekonomisine olan katma değeri ve önümüzdeki dönem yatırımlarından bahsetti.

GENÇ ÇİFTÇİLER İÇİN YENİ İŞ ALANI

Zade Vital Genel Müdürü Taha Büyükhelvacıgil düzenlenen panelde, nesiller boyu sağlık diyerek faaliyete geçen sağlıklı yaşam markası Zade Vital’in Türk bitkilerini farklı formlarda geliştirerek katma değerli besin desteği haline sunmalarında tarımın önemine dikkat çekti. Avrupa Kıtası ile karşılaştırıldığında en fazla endemik bitki sayısına sahip olan ülkemizin, tarımın gücüyle beraber global pazarı domine edebileceğinin altını çizdi. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçen Zade Vital’in topluma karşı olan sorumluluğu ile çiftçilerin ihtiyaç duydukları hammadde üretimini desteklediklerini de ifade etti. Üretimin bel kemiği olan çiftçilerle doğrudan temas kurduklarını anlatan Büyükhelvacıgil, çiftçilere tarım sektöründe verdikleri destekleri ve eğitimlerin bulundukları sektörde kritik bir rol oynadığından bahsetti.

Tarımda sözleşmeli üretim modeli desteklediğini sözlerine ekleyen Taha Büyükhelvacıgil, genç çiftçileri sektöre kazandırmak için yeni iş alanları oluşturduklarını vurguladı.

Ülkemizin iklimi, özel coğrafi yapısı nedeniyle genetik çeşitlilik ve endemizm bakımından birçok bitkinin gen merkezi konumunda olduğundan bahseden Taha Büyükhelvacıgil, Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre günümüzde kullanılan reçetli ilaçların yüzde 25’nin hammadde olarak tıbbi bitkiler kullanıldığını, Gıda ve Tarım Örgütü’ne (FAO) göre ise dünya genelinde satılan yine ilaçların % 30’u bitkilerden türetilen bileşikler görüldüğünü aktardı. Bir ülkenin bitki zenginliği sadece sağlık sektörü için değil bir ülkenin ekonomisine katma değer sağlayan önemli doğal kaynaklarından biri olduğunu vurguladı.

2000’li yıllardan itibaren çalışmalarına bir sosyal sorumluluk projesi olarak sürdüren kuruluş, bugün Amerika dahil olmak üzere 7 kıtada, 17 farklı ülkeye; Türk tohumlarını katma değerli ürün dönüştürerek ihraç ediyor. Zade Vital son beş yılda gerçekleştirdiği Ar-Ge ve Ür-Ge yatırımının toplam tutarı ise 40 milyon Euro’yu buluyor.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri