Zirvede rüzgar sert esiyor

Başkan Ahmet Şan, “ Kimsenin beklemediği başarıyı elde ettik. Çok zorluklar yaşadık, başarımızı farklı yerlere çekildi. Zirveye yaklaştıkça rüzgar daha sert esmeye başladı.” dedi

Atiker Konyaspor yönetimi '2015-2016 Sezonu Değerlendirme Toplantısı' düzenledi. Toplantıda konuşan Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, rüya gibi bir sezonu geride bıraktıklarını belirterek 2015-2016 sezon Konyaspor için rekorlarla dolu geçtiğini ifade etti. Başkan Ahmet Şan, "50 puan hedefiyle başladığımız sezonu 66 puanla bitirdik. Tarihimizde ilk defa UEFA Avrupa ligi'ne katılmayı garantiledik" dedi.

KONYA'YI EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, " Hep Birlikte Konyayız diyerek Avrupa'ya gidiyoruz. Yönetim olarak bizim birinci amacımız Konya'yı en popüler spor olan futbolda güçlü bir şekilde temsil etmek. Ulusal ve uluslararası alanda Konya'yı en şekilde temsil edeceğiz. Yönetim olarak ikinci amacımız ise Konyalı gençleri Konyaspor'a kazandırmak. Bu gençleri alt yapımızda yetiştirerek hayalleri olan Atiker Konyaspor'da oynamalarını sağlamak" şeklinde konuştu.

BU SEZON GÖNÜLLERİN ŞAMPİYONU OLDUK

"Rüya gibi bir sezonu alnımızın akıyla geride bıraktık"  diyen  Atiker Konyaspor Başkanı Ahmet Şan, "Futbol önemli olan yarınlardır. Taraftarımız yarınları düşünerek şampiyonluğu istiyor. Bu sene gerçekten gönüllerin şampiyonu olduk. Bu sezon ki başarımızda herkesin büyük emeği var. Taraftarıyla, yönetimiyle, basınıyla bu başarıyı gerçekleştirdik.   Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

TEK YÜREK OLMALIYIZ

Milli Takım'a Konyaspor'dan oyuncu alınmaması spekülasyonlarını bir kenara atılması gerektiğini belirten Şan, "Milli Takım için tek yürek olmalıyız. Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takımımıza gönülden başarılar. Bu takımı Konya'dan biz uğurladık. Milli Takım Konya'da oynayacağı 3 maç öncesi Fransa yolu çok zordu. Ama biz bunu başardık. Milli Takımımız'ı çok güzel destekleyerek Şampiyonaya direkt olarak gitmesini sağladık" dedi.

ÇOK ZORLUKLAR YAŞADIK

Ligde zirvede rüzgarın sert estiğini belirten Ahmet Şan, son maçlarda büyük zorluklar yaşadıklarını ifade etti. Şan, "Kimsenin beklemediği başarıyı elde ettik. Çok zorluklar yaşadık. Devre arasında yönetimle konuşmalarımızda bu başarının gelebileceğini konuştuk. Biz bu ışığı gördük. Büyük takımları yenince başarımız çok farklı yerlere çekildi. Kasımpaşa maçında haksız bir ceza aldık. Tutulan rapor gerçekten bizi üzdü. 13 Eylül 2014 tarihinde biz bu Arena Stadyumu'nda yola çıktık. Yola çıkarken de tribün liderleriyle toplantı yaptık. Toplantımızda 'Konya'da Küfür Yok' sloganı yer aldı. Ne olursa olsun biz stadda küfür ettirmemek adına karar aldık" şeklinde görüş belirtti.

TARAFTAR KOMBİNEYLE STADI DOLDURMALI

"Kuzey ve Güney tribünlerinde taraftarımız kombineleriyle doldurmalı diyen Şan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Taraftarımız kale arkalarını doldurursa bizde diğer takımlara çok farklı tarifeler uygulayabiliriz. Bizim taraftarımız İstanbul'da 110 TL'ye bilet alarak takımımıza destek veriyor. Bu bağlamda eğer kombineyi ne kadar çok satarsak İstanbul takımlarının taraftarına bizde bu fiyattan bilet satabiliriz."

KONYASPOR 10 YIL KAYBETTİ

Başkan Ahmet Şan, "Ben bu takımın 10 yıl öncede yönetimindeydim ve başkandım. O zaman borcumuz sıfırdı. Aynı hedefi o zamanda belirlemiştik. Hayallerim şimdi gerçekleşti. Biraz geç oldu ama gerçekleşti. Konya sadece bir 10 yıl kaybetti. Tek üzüntü duyduğumuz nokta bu" ifadelerine yer verdi.

 

BÜYÜK İSİMLERLE İLGİLENMİYORUZ

'General değil asker alacağız' diyen Başkan Ahmet Şan, "Büyük isimlerle ilgilenmiyoruz. Zaten o kadar bütçemiz de yok. Biz takımımıza faydalı olacak transfer yapacağız. Bizim amacımız bu. Türkiye'de nasıl bütün takımları zorladıysak zor yenilen ve zor gol yiyen bir takım olmayı başardıysak Avrupa'da da böyle oynayacağız” şeklinde konuştu.

AHMET SÜTCÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri