Ziraatçılardan Çumra Şeker'e ziyaret

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Başkanı Dr. Turhan Tuncer ve beraberindeki çeşitli illerin ZMO başkanları, yönetim kurulu üyeleri ile ziraat mühendisleri Konya Şeker'e ait Çumra Şeker Kampüsü'nü

Çumra Şeker Kampüsü'nde bulunan tesisleri gezerek ilgililerden bilgi alan ZMO üyeleri, Konya Şeker'in gerçekleştirmiş olduğu tarımsal sanayi yatırımlarını yerinde görmekten duydukları mutluluğu dile getirdiler ve toprakla uğraşan kişiler olarak entegre tesislerden çok etkilendiklerini söylediler. ZMO üyeleri tesisleri gezdikten sonra Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk'la bir araya geldiler. ZMO Genel Başkanı Dr. Turhan Tuncer yaptığı konuşmada, başta Recep Konuk olmak üzere tüm çalışanlarına teşekkür etti.
Çumra Şeker Kampüsü'nü gezen ZMO üyelerine bir teşekkür konuşması yapan Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk ise, ZMO Heyetini Konya Şeker'de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bugün burada gördükleriniz bugüne kadar hayata geçirdiğimiz projelerdir" dedi. Başkan Konuk, Türkiye'nin bugün dünyanın 8'inci büyük tarım ekonomisi olduğunu kaydederek, "2023 yılında ise dünyanın en büyük 5. tarım ekonomisi olmayı hedeflemektedir. Bu hedef doğru bir hedeftir. En önemlisi de bu hedefi gerçekleştirebileceğimiz potansiyel mevcuttur. Ancak mesele şudur, sektörde insanlar gelecek görmezken bu büyük hedefi nasıl gerçekleştireceğiz? Biz gençlerin gelecek planlarının içine mutlaka tarım sektörünü de dahil etmeliyiz. Geleceğin dünyasında önümüze gelecek olan ve tüm dünyanın bugün üzerinde durduğu iki stratejik sektör var; Gıda ve enerji. Gıda dediğiniz zaman da tarımsal üretim olmak zorundadır. Tarım arazisi varlığı açısından dünyanın sayılı ülkelerinden biriyiz. Tüm dünyada var olan 12 bin çeşit endemik türün koca Avrupa 2 bin 400'üne, bizim ülkemiz ise 3 bin 900'üne sahip. Yani ekvator kuşağı ve tropikal bölgeler hariç hemen hemen her türlü ürünü ticari kabiliyetle burada üretmek mümkün ve 4 mevsimi eş zamanlı yaşıyoruz. Bunların hepsi iyi ve güzeldir. Ülke olarak avantajlarımızdır. Biz burada gördüğünüz yatırımları üreticilerimizle ve çalışanlarımızla yaptık. Onlara güvendik, onlar da bize güvendi ve bu güzellikler ortaya çıktı" şeklinde konuştu.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri