Ziraat Mühendisleri Odası'nda Akbulut dönemi

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şubesi 13’üncü Olağan Genel Kurulu gerçekleştirdi. Tek liste ile girilen seçimde ZMO Konya Şubesi’nin yeni Başkanı Murat Akbulut oldu

Konya Ticaret Odası Konferans Salonu’nda düzenlenen seçimlere Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Özkan Taşpınar, Gübre Üreticileri İthalatçıları ve İhracatçıları Derneği (GÜİD) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Güneş, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya İl Başkanı Remzi Karaarslan çok sayıda Ziraat Mühendisi katıldı. Düzenlenen seçimlerin açılış konuşmasını yapan Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şube Başkanı Prof.Dr. Süleyman Soylu, Türkiye’nin bugün Dünyada 7. büyük tarım ekonomisine sahip bir ülke konumunda olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye bugün Dünyada 7. büyük tarım ekonomisine sahip bir ülke konumundadır. Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetin kuruluşu sonrası kalkınmanın ancak tarım ile gerçekleşebileceğini görmüş ve milli ekonominin temeli ziraattır diyerek Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kuruluş temellerini oluşturan en önemli alanın tarım sektörü olduğunu açıklayarak ziraat alanındaki kalkınmanın ülkemizin geleceği için ne kadar önemli olduğunu vurgulamıştır” dedi.

‘ZİRAAT MÜHENDİSLİĞİ MESLEĞİNİN SESİ OLDUK’

Görev süreleri boyunca Ziraat Mühendisliği mesleğinin ve meslektaşların sesi olduklarına dikkat çeken Soylu, “1994 yılından itibaren Şube olarak hizmet etmeye başlayan ZMO Konya Şubemiz bugün 12.dönem faaliyetlerini tamamlamış bulunmaktadır. Tarımın ekonomik bir sektör olarak geliştirilmesi yanında, sektörün insan unsurunu oluşturan çiftçilerin ve mühendislerinin yaşama ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi için mücadele vermekteyiz. Sayısı iki bine yaklaşan üye sayısı ile küçük bir bürodan bugün çok teşekküllü üyelerimizin her türlü ihtiyacına cevap verebilecek bir fiziki yapıya kavuşmuş durumdayız. Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi olarak yoğun geçen çalışmalarla dolu iki yılını daha geride bırakmış bulunmaktayız. 12. Dönemde Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri olarak yaptığımız çalışmaları Türk Tarımının son yıllarda geçirdiği değişimin, bizleri ve meslektaşlarımızı daha fazla sorumluluk altına aldığının bilinci içerisinde görevimizi yerine getirdik” ifadelerini kullandı.

‘HİZMET ETMEYE GAYRET GÖSTERECEĞİZ’

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Konya Şube Başkan Adayı Murat Akbulut ise Türkiye’deki tarımsal kullanımdaki topraklarımız, su ve genetik kaynaklarımız, giderek azaldığına dikkat çekerek, “Önümüzdeki elli yılda dünyamızı ciddi tehlikeler beklemektedir. Türkiye’de bu tehlikenin içindedir. Küresel iklim değişikliği ve küresel şirketler, gittikçe daralan tarım alanları için ciddi sorunlar oluşturmaktadır. Modern tarım teknikleri ile birim alandan alınan verim arttırılmasına rağmen mevcut gıda sistemi artık dünya nüfusunu beslemekte yetersiz kalıyor. Çözüm; su, toprak ve enerji kaynaklarını akılcı, sorumlu ve geleceğe de taşıyabilecek biçimde kullanmaktan geçiyor. Açlığın ve yetersiz beslenmenin gündemde olmadığı, güvenli gıdalar tüketebildiğimiz bir dünya ve Türkiye için; başta politika oluşturucular ve yöneticiler olmak üzere, hep birlikte çaba sarf etmeyi kendimize bir görev bilmekteyiz. Bu aşamada ziraat mühendisleri odası adına önemli çalışmalar bizleri beklemektedir. Talip olduğumuz yükün farkındayız. Toprağına sahip çıkan, onu koruyan ülkeler gelecek yüzyıllarda daha güvenli bir ortamda yaşayacaklardır.Bütün bu devasa sorunlara rağmen, ülkemizin her köşesinde, tarımda verimliliğin sağlanması, bilinçli üretim yapılması, doğru tekniklerin kullanılması için gecesini gündüzüne katarak büyük bir özveri ve vatan sevgisiyle üreticiye hizmet veren ziraat mühendisleri var. Ülkemizin Konya’mızın, tarım sektörümüzün ve toprağımızın değerini en iyi bilen, ortak akıl anlayışıyla ve güçlü ZMO, güçlü tarım, güçlü Konya hedefiyle hareket eden ziraat mühendisleriyiz. Kurulduğumuz günden bu güne kadar, başta eskimeyen oda başkanlarımız ve siz değerli meslektaşlarımız olmak üzere, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla uyumlu, birlik ve bütünlük içerisinde, hizmet etmeye gayret göstereceğiz” dedi. Gerçekleştiren genel kurulda konuşan Konya İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Ergin, Ulusal Hububat Konseyi Başkanı Özkan Taşpınar, seçimlerin Konya ve Ülke tarımına hayırlar getirmesini diledi. Konuşmaların ardından tek listenin yarıştığı ZMO Konya seçimlerinde, ZMO Konya Şubesi’nin yeni başkanı Murat Akbulut oldu. Murat Akbulut başkanlığında ZMO Konya Şubesi Yönetimi şu isimlerden oluştu; Asil Murat Akbulut, Fuat Kunduracı, Dilek Tunalı, Mehmet Ünlü, Süleyman Yavuz İlgün, Mustafa Ümit Yorgancılar, Mithat Direk. Yedek: Mustafa Kılınç, Nuri Şimşek, Seyithan Kartbaba, İsmail Doğan, İlker Topal, Şeyma Arıkan, Merve Kökat.

Ziraat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Genel Merkez Delegeleri; Murat Akbulut, Süleyman Soylu, Celil Çalış, Özkan Taşpınar, Fuat Kunduracı, Kadir Alıcı, Fatih Yalçın, Cemil Şahin, Ali Fuat Hamurcu, Faik Oğuzhan, Talha Üzer, Eyüp Başer, Ali Özen, Dilek Şen Özdemir, İsmail Özkan,Yusuf Zengin.

İDRİS BAKAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri