Türkiye son yıllarda ekonomik anlamda ciddi sorunlara ile karşı karşıya. Küresel anlamda yaşanan kriz tüm dünyada etkisini hissettirirken birçok ülke ekonomik alanda yeni reformlar ortaya koyuyor. Türkiye yurtdışından bulduğu kaynaklar ile ülkede doların ateşini dindirmeye çalışıyor
Küresel ekonomik 21. yüzyılda etkisini göstermeye devam ediyor. Ülkede yaşanan ekonomik sorunlara yetkilileri yeni arayışlar içerisine sokuyor. Ülkemizde yeteri kadar döviz bulunmadığından bir çok yurtdışı yatırımcıların ülkede yatırm yapmalarını teşvik ediyor. İşletmelerin, sadece kendi sahip oldukları yetenek ve becerileri esas alan işlerin dışındaki; öz veya temel yeteneklerin kullanılmadığı işlerin, işletme dışından kendi alanında uzmanlaşmış başka işletmelerden almasına dış kaynak kullanımı (outsourcing) denir.
Yeni kaynak arayışında doğru hamlelerde bulunan Ziraat bankası uluslararası bir yatırım bankasıyla gerçekleştirdiği işlemle 5 yıl vadeli toplam 600 milyon dolar tutarında yeni kaynak sağladı.
Bankadan yapılan yazılı açıklamada, mali kaynak yapısının çeşitlendirilmesi, derinleşmesi ve uzun vadeli borçlanma imkanlarının artırılması stratejisi kapsamında bankanın faaliyetlerine devam ettiği belirtildi.
Açıklamada, "Uluslararası nitelikte, saygınlığı yüksek bir yatırım bankasıyla gerçekleştirdiği işlemle 5 yıl vadeli, toplam 600 milyon USD tutarında yeni bir kaynak sağlanmıştır" denildi.
Ziraat Bankası böylece yıl başından bu yana yurtdışından 3.4 milyar dolar kaynak sağladı.
Banka, ocak ayında üç buçuk yıl vadeli tahvil ihracıyla 500 milyon dolar borçlanmış, nisan ayında 1.3 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi almış, son olarak mayıs ayında havale akımlarına dayalı 1 milyar dolar tutarında seküritizasyon sağlamıştı.