Zindankale’ye ‘sanat galerisi’ yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi tarafından 2007 yılında yapılmasına başlanan ancak, inşaatında tarihi sur kalıntıları çıkan Zindankale Katotoparkının yapım çalışmaları durdurulmuştu.
Çok amaçlı olarak kullanılması planlanan otoparkın altına ticari alanlar, en üst katına da çok amaçlı salonların yapılmasının planlandığı belirtilmişti.  Yaşanan gelişmeler üzerine inşaata devam etmeyen Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi sur kalıntılarını koruyacak bir proje hazırladığı bildirildi. Belediye yetkililerinden alınan bilgilere göre, inşaat alanında eski statik proje bozulduğu için, alanın yakınındaki binalarda olası kaymaları önleyecek yeni bir proje hazırlandı. Tarihi varlıkları korumak için inşaata devam etmediklerini ve yeni bir proje geliştirdiklerini ifade eden yetkililer, “Tarihi eserin çıkmasıyla eski projenin yapım alanı değişmiş, yeni proje hazırlanmıştır. Kaymaları önleyecek proje Konya Tabiat ve Tarihi Varlıkları Koruma Kurulu’na gönderilmiş olup diğer iki proje ihale aşamasındadır” diye konuştu. Yapılacak ihalenin ardından projelerin kurula gönderileceği ve alınan onayla otopark yapımının devam edeceği belirtildi.
Öte yandan Konya Tabiat ve Tarihi Varlıkları Koruma Kurulu tarafından onaylanan projeyle tarihi surların üstünün camekânla örtüleceği kararının alındığı belirtilerek, yaklaşık 7-8 metre yerden aşağıda olan surlar kalıntılarının halka açılacağı ve bu bölgeye bir sanat galerisinin açılmasının planlandığı ifade edildi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri