Zincirsiz çıkmayın!

Karayolları Bölge Müdürü Ömer Baylar, "Sürücüler karlı havada kış lastiği takmalı, takoz ve zincir bulundurmalı, ani fren yapmaktan da kaçınmalı. Trafikte hepimiz aceleciyiz. Herkes tedbir almalı" dedi

Kış döneminde mevsim şartlarının ağır geçmesi göz önüne alınarak alınan tedbirler, eksiklik ve ihtiyaç hissedilen konularda gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla kışa hazırlık ve karla mücadele toplantısı yapıldı. Toplantı Karayolları 3. Bölge Müdürlüğü'nde Vali Muammer Erol başkanlığında gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Muammer Erol, "Karlı bu yıl biraz gecikti. İlimizde geçen yıl bu vakitlerde kar yağmıştı. Kar yağışının insanların hayatını olumsuz etkilememesi için kurumlar bir dizi önlem aldı. Bu toplantının amacı alınan tedbirleri kamuoyuyla paylaşmak. Konya'nın yüzölçümü Hollanda kadar. Türkiye'nin en büyük iliyiz yüzölçümünde" açıklamasında bulundu. Açılış konuşmasının ardından bir sunum yapan İl Acil Afet Müdürü Yıldız Tosun, "AFAD olarak kışa hazırız. İnsanların mağdur olmaması için gerekli önlemleri aldık. Ortak çalıştığımız paydaşlarımız var. İşbirliğine önem veriyoruz" dedi. Karayolları 3. Bölge Müdürü Ömer Baylar, araç sürücülerinin ve vatandaşlarında kışa hazırlıklı olmalarını isteyerek, kış lastiği ve kış döneminde araçlarda bulundurulması zorunlu olan ekipmanların da araçlara konulması gerektiğini sözlerine ekledi.

TRAFİKTE ACELECİYİZ

Baylar, "Yol ağı en uzun olan ilde hizmet veriyoruz. 3 bin 100 kilometrelik yoldan biz sorumluyuz. 6 şube şefliğimiz ve 22 bakımevimizle kışa hazırız. 365 gün 24 saat aralıksız hizmet veriyoruz. Karla mücadelede özel bir tuz ve sıvı solüsyon kullanıyoruz. Karla mücadele çalışmalarını 381 personel ve 518 araçla gerçekleştireceğiz. Hava raporlarını sürekli alıyoruz. Son 10 yılda en düşük sıcaklık eksi 26 olarak ölçüldü. Sürücülerin uyması gereken kurallar var. Karlı havalarda özel araçlarla zorunlu olmadıkça kimse yola çıkmamalı. Sürücüler, kar lastiğini takmalı, takoz ve zincir olmadan yola çıkmamalı. Sürücüler ani fren yapmaktan kaçınmalı. Trafikte hepimiz aceleciyiz. Herkes tedbir almalı. Sürücüler yola çıkmadan yol durumu hakkında bilgi almak için Alo 159 hattını da arayabilir" sözlerini kullandı. İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir ise, "Konya'da kurumlar arasında ciddi bir işbirliği var. Yolda meydana gelen ufak bir kaza bile yolun uzun süre kapanmasına neden oluyor" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri