Zina suç sayılmalıdır

SP Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak, 2004 yılında Türk Ceza Kanununun muhtevasından çıkarılan zina suçunun tekrardan suç olarak yasaya eklenmesi gerektiğini söyledi

Saadet Partisi (SP) Meram İlçe Teşkilatı Nisan ayı Genişletilmiş İlçe Divan Toplantısı yoğun katılımla gerçekleşti. Toplantıda konuşan SP Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak, 28 Şubat mağdurlarının başında Erbakan’ın olduğunu söyledi. Erbakan’ı milletin yeni anladığını ifade eden Koçak, “Hoca vefat ettikten sonra doğrular ortaya çıktı. Bakınız 28 Şubat süreciyle ilgili bazı tutuklamalar oldu. Bunlardan bir tanesi de Çevik Bir. Çevik Bir dedi ki, ‘İsrail’le ilişkilerimiz kopma noktasına gelmişti o yüzden 28 Şubat yaşandı.’ Bunu biz söylemiyoruz. Bunu o süreci gerçekleştirenler söylüyor. Demek ki o zaman mevcut iktidar bizi nereden alıp nereye götürüyor. Hocam bizi batıdan koparmıştı. Şimdiki mevcut iktidar, 10 yıldır görevde onlara ses çıkarılmıyor. Bizim 4 tane partimiz kapatıldı. Liderimiz 25 yıl ceza aldı. Bunlara ses çıkarmıyorlar. Çünkü ABD menfaatine uyuyor bunların politikası” dedi. One minute meselesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Koçak, “Bu politikayı biz destekledik. Ama arkasında dur dedik. Fakat arkasında durulmadı. Elime bir Yahudi gazetesi geçti. Şalon diye bir gazete. Burada İsrail ile Türkiye arasındaki ticaretin 4 milyar dolara ulaştığı söyleniyor. Bunu biz desek uyduruyor derler. Ama bunu bir Yahudi gazetesi söylüyor. Demek ki one minute meselesi tamamen bir şovmuş” diye konuştu.

ZİNA SUÇ OLMALI

Yerlere atılan ve üzerilerinde isim ve numaralar bulunan gayri ahlaki kartvizitler hakkında da değerlendirme yapan SP Meram İlçe Başkanı Şuayip Koçak, “Zinayı suç olmaktan çıkardılar diyoruz. ‘Yok biz çıkarmadık’ diyorlar. Tamam madem çıkarmadınız diyelim, aslında çıkardınız da, o zaman tekrar zinayı suç sayan yasayı getirin. 2004 yılında Türk Ceza Kanunu’nun muhtevasından çıkarılan zina suçunun tekrardan suç olarak yasaya eklenmesini istiyoruz. Bundan 7-8 yıl önce zina Avrupa Uyum Yasaları çerçevesinde suç olmaktan çıktı ve hepinizin malumu olan kağıtlar arttı. Bunu engelleyecek olan zina yasasının yürürlüğe tekrardan konması gerekmektedir. İnsanımızın özellikle Başbakanımızın tabiriyle de dindar olarak yetişecek gençliğimizin bu tür kağıtlarla karşılaşıp yanlış yollara yönlenmesinin ve kadının bir mal gibi görülüp satılmasının derhal engellenmesi gerekmektedir. Bunu çözecek olan da iktidardır. Milli Görüş camiası olarak bizler bu atılan kağıtların yanına ‘önce ahlak ve maneviyat’ yazılı uyarılarımızı da cihat şuuruyla bırakmaktayız” ifadelerini kullandı.

KUR-AN’I KERİM ZORUNLU OLSUN

Kur-an’ı Kerim’in seçmeli ders olarak okutulması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Şuayip Koçak, “Ortaokul kısmına seçmeli ders olarak getirilen Kur-an’ı Kerim eğitimi sevindiricidir. Ancak eksik olduğunun altını çiziyoruz. Yüzde 99’u Müslüman olan bir ülkede Kur-an’ı Kerim’in seçmeli olarak okutulacak olması düşündürücüdür. Madem yüzde 99’u Müslüman bir ülkeyiz o zaman Kur-an’ı Kerim zorunlu ders olmalı. Düzenlemenin mutlaka ilkokul birinci sınıftan itibaren olması gerekmektedir” dedi. NATO hakkında da eleştirilerde bulunan Şuayip Koçak, şunları kaydetti; “NATO’ya bakıyoruz. Amaçlarının barış getirmek olduğunu söylüyorlar. Bunların en son örneğini Libya’da, Afganistan’da gördük. Barış götürmek için gittikleri yerlere kan ve gözyaşı bıraktılar. Bizim NATO’ya ihtiyacımız yok. Bizim İslam Birliği’ne D-8’lere ihtiyacımız var. Bunun adımını da sadece Milli Görüş attı. Sayın Ahmet Davutoğlu, ‘yeni bir Ortadoğu doğuyor, barış kuşağı kurulacak ve biz yöneteceğiz’ diyor. Bunlar füze kalkanını da biz yöneteceğiz demedi mi? Şimdi kim kullanıyor; NATO. Bunlar zulme karşı duracağız diyorlar. Irak’ta 1,5 milyon insan ölürken neredeydiniz? Orada yaşananlar zülüm değil miydi? Bunları iyi düşünmemiz lazım.” Fransa’daki siyasetçilerin Havuz Sistemi’ni getirme vaadi hakkında da değerlendirme yapan, Koçak, batının dahi Erbakan modelini savunduğunu, fakat Erbakan’ın talebelerinin kabul etmediğini sözlerine ekledi. Şuurlu bir milletin olması gerektiğini savunan SP İl Yönetim Kurul Üyesi Hasan Hüseyin Uyar da, “Bizim makam sahibi olmamız, bizim ilim sahibi olmamız burada bulunmamızın sebebi değil, Burada bulunmamızın sebebi Allah’ın bize verdiği şuurdur. Bu toplumun yüzde 99’u Müslüman olmaktan bahseder. Yeryüzünün 2 milyar insanı Müslüman olduğundan bahseder. Eğer bir yerde zulüm olacak ve bu kadar Müslüman’dan çıkmazsa Müslümanlığımız eksiktir” dedi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri