Zimmet Ve Emniyeti Suistimal Suçundan Hüküm Giyen Kosgeb Müdürü Paralele Sarıldı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Gaziantep Hizmet Müdürlüğü’nde ortaya çıkan yolsuzlukların paralel kumpası...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Gaziantep Hizmet Müdürlüğü’nde ortaya çıkan yolsuzlukların paralel kumpası olduğuna yönelik iddiaları Meclis'e taşıdı. Gaziantep Milletvekili Şeker, adı yolsuzluk iddialarına karışan eski KOSGEB Gaziantep İl Müdürü’nün 2011 öncesinde zimmet ve emniyeti suistimal suçundan hüküm giydiğine dikkat çekti.

Hiç kimsenin halkın aklı ve zekası ile dalga geçmemesi gerektiğini belirten Şeker, “Peki burada da mı paralel kumpası var? Eğer bu kişi gerçekten bir kumpas ile karşı karşıya ise neden görevden alındı? Hiç kimse halkın aklı ve zekâsı ile dalga geçmesin. Bu yolsuzluklar nedeniyle mağdur olan esnaf da endişe etmesin. Konu yargıda, yargı da dosya üzerinde titizlikle çalışıyor, paralel kumpas iddiası ortaya atıldı diye dosyayı kapatacak değil.” açıklamasını yaptı.

'YARGI GERÇEK SUÇLUYU BULACAKTIR'

KOSGEB Gaziantep’teki yolsuzluk iddialarını soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdığını belirten Şeker, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı da soru önergesine yanıt verdiğini söyledi. Yolsuzluk iddialarının Bakanlık tarafından tüm yönleriyle denetlendiği ve dosyanın soruşturma için Cumhuriyet Başsavcılığına intikal ettiğini belirten Şeker, “Konu şu an yargıda olduğu için daha fazla konuşmayacağım. Ancak Bakanlığın soru önergeme verdiği cevapta ‘Bu iddialar asılsızdır, KOSGEB Gaziantep İl Müdürü’ne kumpas kurulmuştur’ gibi bir cevap yok” dedi. Kanunsuz iş yapanların her dönemde yaptıkları yanlışları mal edecekleri bir örgüt bulduklarını söyleyen Şeker, “Bir zamanlar bu ülkedeki tüm kanunsuzluklar komünistlerin üzerine atılırdı. Sonra Ergenekoncular çıktı, şimdi 'paralel yapı' var. Ama eninde sonunda yargı gerçek suçluyu buluyor, bulmaya da devam edecektir.” şeklinde konuştu.

'KUMPAS KURAN DEĞİL, ARKASINDA DESTEKLEYEN BİR YAPI VAR'

Eski KOSGEB Gaziantep İl Müdürü’nün atama sürecinin de şaibeli olduğunu hatırlatan Şeker, paralel iftirasına sarılan KOSGEB müdürüyle ilgili şu bilgileri verdi; “Bir özel firmada çalışırken zimmet ve emniyeti suistimal suçundan hüküm giyen şahıs dışarıdan KOSGEB Gaziantep’e müdür olarak atanıyor. Bu yasalara uygun bir atama değil. Burada da yolsuzluk iddiaları gündeme gelince görevden alınacağına Kilis’e müdür yapılıyor. Tepkiler artınca, buradan alınıp Şanlıurfa KOSGEB’e uzman yardımcısı olarak veriliyor. KOSGEB’deki uzmanlar özel sınavlar ve yarışmalarla, yani alın terleriyle bu unvanı alıyorlar. Uzmanlığı olmayan birinin uzman yardımcılığına getirilmesi de yasal bir işlem değil. Buradan çıkan sonuç şudur: Eski il müdürünün karşısında kumpas kuran değil, arkasında destekleyen bir yapı var. Bu yapı da er geç ortaya çıkacaktır.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri