Zihinsel engelli gençten haber alınamıyor

Konya'da babasıyla tartışan zihinsel engelli Halil Gökalp'tan dün öğle saatlerinden itibaren haber alınamıyor. Bölgede yapılan aramalarda bir ize rastlanılmadı.

Olay, dün öğle saatlerinde Konya-Ankara karayolu üzerinde bulunan Selçuklu ilçesine bağlı Kaleköy Mahallesi'nde meydana geldi. İddialara göre 7 çocuk babası Mehmet Gökalp, Şanlıurfa'dan Konya'ya ailesi ile birlikte tarlalarda çalışmak üzere geldi. Yazıbelen Mahallesi'nde kurdukları çadırda yaşayan ve evlerinden 5 kilometre ilerideki tarlaya çalışmaya giden baba Gökalp, 14 yaşındaki yüzde 25 zihinsel engelli oğlu Halil Gökalp'tan işlere yardım etmesini istedi. Bunun üzerine baba ve oğul arasında tartışma çıktı. Daha sonra Halil Gökalp, 'ben biraz gezeceğim' diyerek uzaklaştı. Oğlunun peşinden giden baba geri geleceğini düşünerek peşinden gitmekten vazgeçti. Akşam saatlerinde Gökalp, oğlu Halil Gökalp'in kaldıkları çadıra dönmediğini farkedince mahallede arama başlattı ve durumu jandarmaya bildirdi.
İhbarı üzerine bölgeye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Bölgede bir süre arama yapan ekip, havanın karanlık olması nedeniyle aramalara sabaha kadar ara verdi. Bölgede Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı'ndan getirilen iz takip köpeği 'ceza' ile birlikte sabah erken saatlerde aramaya devam edildi. Ancak Gökalp'in kıyafetleri koklatılan köpek, arazide bir iz bulamadı. Bölgede insansız hava aracı ile Konya Emniyet Müdürlüğü'nden gelen ekiplerde arama yaptı. Bazı vatandaşların engelli genç Gökalp'i dün akşam saatlerinde Ankara karayolu üzerinde gördüğünü iddia etti fakat Halil Gökalp'ın izine rastlanılamadı.

Oğluyla tartışmalarının ardınan dün öğle saatlerinde itibaren oğlundan haber alınamadığını ifade eden baba Mehmet Gökalp, "Tarlada çalışırken biraz tartıştık. Sonra ben biraz gezeceğim diyerek gitti. Bende 1,5 kilometre filan peşinden gittim. Sonra geri gelir diye peşini bıraktım. Akşam eve gittiğimde çadıra gitmemiş. Jandarmayı aradık. Geceden beri arıyoruz ancak bir haber yok. Oğlum zihinsel engelli."dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

3. Sayfa Haberleri