Zihinsel Engelli Gençten 6 Gündür Haber Alınmıyor

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Gökçepınar köyünde kayıp olan konuşamayan zihinsel engelli Baki Irmak'tan(18) 6 gündür haber alınamıyor.Edinilen bilgiye göre, Gökçepınar köyünde evden 6 gün önce kardeşi ile beraber dağdaki atları...

Batman'ın Gercüş ilçesine bağlı Gökçepınar köyünde kayıp olan konuşamayan zihinsel engelli Baki Irmak'tan(18) 6 gündür haber alınamıyor.

Edinilen bilgiye göre, Gökçepınar köyünde evden 6 gün önce kardeşi ile beraber dağdaki atları eve getirmek için çıkan ve bir daha geri dönmeyen zihinsel engelli Baki Irmak'ı bulamayan ailesi yetkililerden yardım istedi. Ailenin olayı bildirmesi üzerine jandarma özel eğitimli köpeklerle ve AFAD ekibi ile köy çevresinde bulunan göletlerde arama çalışması yaptı. Ekipler Baki'nin bulunması için bölgede 6 gündür arama çalışmalarına devam ediyor. AFAD ve jandarmanın arama çalışmalarına köy sakinleri de eşlik ediyor.

Irmak’ın annesi ve babası çocuklarının nereye gittiğini merak ettiklerini, biran önce bulunması için dua ettiklerini dile getirdi. Baki’nin babası Emin Irmak, oğlunun 6 gün önce kaybolduğunu ve kendisinden o günden beri haber alamadıklarını söyledi. Oğlunun diğer oğlu ile beraber atları getirmek için evden çıktığını ve bir daha eve dönmediğini anlatan Baba Irmak, “Oğlum pazar gününden beri kayıp. Oğlum Abdulhalim dağa at aramaya giderken Baki’de arkasından gitmiş. Ağabeyi 3 defa Bakiyi eve göndermiş, fakat eve gitmemiş. Ağabeyi de 'tamam gel' demiş. Biraz yürüdükten sonra ağabeyi keklik sesi duyunca koşmaya başlamış, sonra kardeşi yolu şaşırır diye geri dönmüş ama kardeşi yokmuş. O da eve gitti diye aramamış. Yarım saat sonra ağabeyi eve geldiğinde Baki'nin evde olmadığını görünce etrafa bakmışlar. Ailece bütün aramalara rağmen Baki’yi bulamadık.” sözleriyle yaşadıkları acıyı anlattı.

Oğlunun 6 gündür kayıp olduğunu belirten Baba Irmak, Baki'nin bulunması için arma çalışmalarının daha geniş çaplı yapılması için çağrıda bulundu. Baba Irmak şunları söyledi: “Oğlum 6 gündür kayıp tüm yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz. Oğlum Baki konuşamıyor, aç kalsa dahi acıktım diyemiyor. Çocuğumuzu gören veya duyan, yerini bilen Allah rızası için bize haber versin. Bütün yetkililerden yardım istiyoruz. Bütün halkımızdan yardım istiyoruz. En son Batman'da görüldüğü söyleniyor. Bizim düşmanımız yok, herkes tarafından seviliyor. Baki'yi gören varsa duyarsız kalmasın.”

Bu arada köy çevresinde arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri