Zeybekçi'den Özel Okul Teşviğinde Ayrımcılık Cevabı: Bakanlığımı İlgilendirmiyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 250 bin öğrenciye vereceği özel okul teşviğinde bazı okulların liste dışı bırakılmasının kendi bakanlığını ilgilendirmediğini söyledi. Zeybekçi, "Bu Ekonomi Bakanlığı’nı...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 250 bin öğrenciye vereceği özel okul teşviğinde bazı okulların liste dışı bırakılmasının kendi bakanlığını ilgilendirmediğini söyledi. Zeybekçi, "Bu Ekonomi Bakanlığı’nı ilgilendiren bir konu değil, detaylarıyla da bildiğim bir konu değil.” dedi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, TRT ve Denizli Valiliği tarafından bu yıl beşincisi düzenlenecek olan Uluslararası Türkçe Sözlü Müzik Festivali'nin (Türkçevizyon) tanıtım toplantısı Çamlık Ofis'te yapıldı. Basın toplantısına ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Nurcan Dalbudak ve Bilal Uçar katıldı.

‘BİLDİĞİM BİR KONU DEĞİL’

Toplantıda konuşan Bakan Zeybekci, Türkçevizyon’un ilerde Eurovision gibi yapılabileceğini söyledi. Bakan Zeybekci, özel okul teşviğinde Denizli’de Servergazi Liseleri gibi kurumların yer almamasında ayrımcılık ve kasıt var mı? sorusuna, “Bu Ekonomi Bakanlığı’nı ilgilendiren bir konu değil, detaylarıyla da bildiğim bir konu değil.” diye cevap verdi.

‘TÜRK İHRACATI BUNDAN DAHA OLUMSUZ ÇEVRE ŞARTLARINA PEK SAHİP OLMADI’

Türkiye’de ihracatının şimdiye kadar hiç bu kadar olumsuz çevre şartlarına sahip olmadığını belirten Zeybekci, “Etrafımızdaki olumsuz gelişmelere size şunu söyleyeyim, Türk ihracatımız bundan daha olumsuz çevre şartlarına pek sahip olmadı. Gerek Kuzey, gerek Irak, gerek Suriye, gerekse Avrupa’nın ekonomisini düzeltmeyle ilgili negatif sonuçlar hepsi burada bu kadar olmadı. Buna rağmen Türkiye ağustos ihracatını yüzde 5’in üzerinde artırdı.” diye konuştu. Zeybekçi Denizli’nin 2023 hedeflerini ulaşmada başlarda yavaş gitse de ilerde yetişeceği tahmininde bulundu.

TÜRKİYE 2015 YILINDA DA EUROVİSİON'A KATILMAYACAK

TRT Genel Müdürü Şahin de Türkiye’nin gelecek yılda Eurovision'a katılmayacağını söyledi. Şahin şunları kaydetti: “Biz gelecek sene de Eurovision'a katılmayacağız. Avrupa Yayın Birliği başkanı ve genel müdürü geldi. Özürlerini beyan ettiler, ama sadece özür dilemekle yetindiler. Eleştirdiğimiz ve değişmesini istediğimiz hükümlerle ilgili veya şartlarla ilgili, bir ciddi düzenleme yapmadıkları için biz 2015 Eurovision şarkı yarışmasına TRT olarak katılmayacağız.” şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri