Zermeram'ın temeli atıldı

İttifak Holding’in inşaat sektöründeki markası Seha Yapı’nın hayata geçirdiği 800 milyon TL yatırım değeri olan Zermeram karma konut projesinin temel atma töreni Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın katılımıyla gerçekleştirdi

Seha Yapı tarafından, “Konya’nın altın çağı” sloganı ile Kozağaç’ta hayata geçirilen ve şehrin en büyük su temalı karma konut projesi olan Zermeram’ın temeli atıldı. Temel atma törenine Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Konya Milletvekilleri, Vali Yakup Canbolat, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, Oda Başkanları , Konya protokolü, İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, İttifak Holding CEO’su Tahir Atila ve davetlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Temeli atılan projenin 353 konutluk ilk etabını 2019 yılında tamamlamayı hedefliyor. Yatırım değeri 800 milyon TL olan ve 425 bin metrekare inşaat alanı bulunan Zermeram’ın, 17 bin 500 metrekaresi biyolojik gölet, 240 bin metrekaresi gri ve yeşil peyzaj olacak. Zermeram, yüzde 70’i gri ve yeşil peyzajdan oluşan, nefes alan yemyeşil bir proje olarak tasarlandı. Diğer yandan çevreci bir kimliği de bulunan Zermeram’da üretilecek elektrik enerjisi sayesinde enerji tasarrufu sağlanırken, gri su arıtma tesisi ve yağmur suyu geri kazanımı ile yeşil alanların sulaması da tasarruflu hale getirildi.

MEDENİYETİMİZ EV MEDENİYETİDİR

Törende konuşan Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, sözlerine Fransa’da yaşanan katliamı kınayarak başladı. 30 yıldır terörle mücadele edildiğini ifade eden Elvan, “Biz defalarca terörle mücadelede ortak hareket edelim çağrısında bulunduk fakat gözlerini ve kulaklarını kapattılar. Hatta AB parlamentosuna kapılarını açtılar. Terör karşısında tüm ülkeler ortak hareket etmeli” dedi.

Önemli bir temel atma programında olduklarını ifade eden Elvan, şöyle konuştu, “AK parti hükümetleri döneminde kentleşme alanında büyük dönüşümler yaş"andı. 14-15 yıllık Ak Parti hükümetleri döneminde konut yapımındaki anlayışın değiştiğini görüyoruz. Sadece konutta değil, sosyal donatılarıyla, peyzafıyla, sağlıklı yaşam merkezi ile AVM’leri ile koylarıyla adeta yeni kentler inşa ediliyor. Bu proje de benzer bir anlayışla planlanmış. Bizim medeniyetimiz ev medeniyetidir. Bizim konar göçerliliğimiz Batı’nın anladığı gibi değildir. Konduğumuz her yer bizim evimiz olur. Yeryüzü yolculuğumuzu şehir ve medeniyet tasavvurumuzu ev özelinde tasavvur etmiş oluyoruz. Ülkemizde bir yandan TOKİ ile konut ihtiyacı karşılanırken bir yandan da özel sektör elini taşın altına atıyor. Büyüklerimizin bir duası var, ‘Dünyada mekan ahrette iman’ derler. doğduğumuz evden başlayarak bu ülke, Konya, 81 ilimiz, Türkiye bizim mekanımız. Bu mekanı hip birlikte daha da güzelleştirmek, huzurunu bozmamak, geri kalmamamsına müsaade etmemek hükümet olarak bizim görevimiz. Memleket meselelerine ev hassasiyeti ile yaklaşıyoruz.”

“ÜLKEMİZE İNANCIMIZ SONSUZ”

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz da yaptığı konuşmada holding olarak 28 yıldır ülkemiz, milletimiz ve insanlar için değer ürettiklerini belirterek, “Ürettiğimiz ürün ve hizmetlerimizi hali hazırda 120 ülkeye ulaştırıyoruz. Grubumuz, bugün itibari ile yaklaşık 1 milyar TL konsolide ciro elde ederken, doğrudan 4 bin kişiye de istihdam sağlıyor. Bugün temelini atacağımız Zermeram’ı bölgemiz konut sektörünün en inovatif projesi olarak Konyamız’a kazandıracağız inşallah. Zermeram ile Konya’da konut sektörünün altın çağını başlatacağız. Konyamız’ın en değerli ve en büyük imarlı arazi üzerine inşa ettiğimiz Zermeram ile yerleşmiş konut anlayışını baştan aşağı değiştiren bir inovasyona hayat vereceğiz” diye konuştu.

Türkiye’nin son dönemde çok önemli hamleler gerçekleştirdiğini ifade eden Korkmaz, şöyle konuştu: “Hem ekonomik hem de sosyal anlamda çok büyük kazanımlarımız oldu. Millet olarak göstereceğimiz gayretlerle Türkiye’yi dünyanın en önemli ekonomilerinden biri haline getireceğimize inancımız sonsuz. Bu inanç, bize güç veriyor, ülkemizin geleceğine dair sorumluluklarımızı ve daha iyisini yapmak için çalışma azmimizi artırıyor.”

SEKTÖRDE TRENDLERİ BELİRLİYORUZ

İttifak Holding CEO’su Tahir Atila da yaptığı konuşmada; Seha Yapı’nın fabrikadan alışveriş merkezine, hastaneden okula, yol ve köprülerden konuta kadar farklı alanlarda bugüne kadar 120 proje, üç milyon metrekarenin üzerinde inşaat gerçekleştirdiğini ve 13 binden fazla aileyi daire sahibi yaptığını belirterek, “Bölgemizdeki konut sektöründe trendlerin belirleyicisi ve hayata geçirdiğimiz inovatif konut projeleri ile lider pozisyondayız. Bugün itibarıyla Ankara, Kırşehir, Konya ve Kuzey Irak’ta yürüttüğümüz projelerimizde toplam 8 şantiyemiz aktif olarak çalışıyor” dedi.

Atila; sözlerine şöyle devam etti: “Konya’ya “altın çağını yaşatacak” baş tacı bir eser inşa etmek istedik ve şimdi Zermeram ile karşınızdayız. Grup olarak oldukça önemsediğimiz, çıtayı oldukça yukarılara çıkaran, hatta Konya’nın geleceğine de ilham vereceğine inandığımız Zermeram’ı sunmaktan büyük onur duyuyoruz.”

Meram Belediye Başkanı Fatma toru ve Milletvekilleri adına Prof.Dr.Mehmet Babaoğlu da birer konuşma yaparak projenin hayırlı olması temennilerinde bulundu. Konuşmaların ardından Zermeram’ın temeli dualarla atıldı.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri