Zemçi Çetinkaya ödül töreniyle anıldı

Her yıl, bir önceki yılın en iyi şiir kitabına verilen Zemçi Çetinkaya Şiir Ödülü'nün üçüncüsü, bu yıl Mustafa Köneçoğlu'nun 2011'de Hece Yayınları tarafından yayımlanan kitabı Söz Hakkına verildi

Her yıl, bir önceki yılın en iyi şiir kitabına verilen Zemçi Çetinkaya Şiir Ödülü'nün üçüncüsü, bu yıl Mustafa Köneçoğlu'nun 2011'de Hece Yayınları tarafından yayımlanan kitabı “Söz Hakkı”na verildi

Konya İl Halk Kütüphanesi’nde Zemçi Çetinkaya’yı Anma ve Şiir Ödül Töreni gerçekleştirildi. AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun veİl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Mustafa Çıpan’ın katılımıyla gerçekleşen programda Zemçi Çetinkaya Şiir Ödülü, Şair Mustafa Köneçoğlu’na verildi.

KEŞKE ZEMÇİ ARAMIZDA OLSAYDI

Açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Çıpan, Zemçi Çetinkaya’nın hayatı ile ilgili bilgiler verirken, AK Parti Konya İl Başkanı Sorgun şöyle konuştu: “Zemçi Çetinkaya denilince benim ilk olarak aklıma onun gazelleri ve şiirleri geliyor. Zaman değişiyor ve değişim de beni korkutuyor. Sağ olsun Bakanlığımız ve Kültür Müdürlüğümüz çok güzel bir kütüphane yaptılar. Ama benim endişem şu ki; binalar ferahladıkça, genişledikçe bizim ufkumuz daralır mı? Keşke Zemçi Çetinkaya da burada bizimle bir arada olsaydı da ufkumuz daha da genişleseydi.”

MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE HALA BU TÜR PROGRAMLAR YAPILIYOR

Sorgun’un ardından söz alan Şiir Programı Tertip Heyeti Üyesi Vural Kaya, “Her yılın Mayıs ayında verilen Zemçi Çetinkaya Şiir Ödülü'nün ilki şair Yavuz Altınışık'ın 2009'da Ebabil Yayınları'ndan yayımlanan “Makyaj Hatası” adlı kitabına, ikincisi ise usta şair Cafer Keklikçi'nin 2010 yılında Timaş Yayınları'ndan yayımlanan Tahammül Şeridi isimli eserine verilmişti. Şair Zemçi Çetinkaya'nın hayatının ve eserlerinin konuştuğumuz bu yıl ise ödülü Sayın Mustafa Köneçoğlu’na veriyoruz. Müslüman mahallesinde hala bu tür programların yapılıyor olması bizim için büyük bir mutluluk kaynağı” dedi.

ŞAİRİN ÖLÜMSÜZ ESERLERİ OKUNDU

Şiir Programı Tertip Heyeti Başkanı Hasan Arslan da Zemçi Çetinkaya anısına yazdığı bir şiiri katılımcılarla paylaştı. “Şehir Boşaldı” isimli şiiriyle bolca alkış alan Arslan’ın ardından Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Zemçi Çetinkaya’nın unutulmaz eserlerini okudular. Programın sonunda Şair Köneçoğlu’na İbrahim Demirci tarafından bir plaket verildi. Program Murat Güzel’in Zemçi Çetinkaya ile ilgili anılarını anlatmasıyla son buldu. Organizasyonunu Ulvi Kubilay Dündar ve Hasan Arslan'ın yaptığı Zemçi Çetinkaya Şiir Ödülü'nün jüri üyeliğini İbrahim Demirci, Murat Kapkıner, Ahmet Murat, Abdullah Harmancı, M. Akif Kuruçay, Vural Kaya ve Murat Güzel yaptı.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri