Zehra Sarıaslan Bm'de Ayakta Alkışlandı

Birleşmiş Milletler'de (BM) Hollanda adına 'kadın hakları ve genç kuşağın sorunlarını' anlatan Türk kökenli hukuk öğrencisi Zehra Sarıaslan (24), ayakta alkışlandı.

Birleşmiş Milletler'de (BM) Hollanda adına 'kadın hakları ve genç kuşağın sorunlarını' anlatan Türk kökenli hukuk öğrencisi Zehra Sarıaslan (24), ayakta alkışlandı. Sarıaslan, Ankara'ya konferansa davet edildi.

İKİ YILLIĞINA HOLLANDA'YI BM'DE TEMSİL EDECEĞİM

Türkiye'ye hareketinden önce New York'tan telefon ile Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) bağlanan Zehra Sarıaslan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in davetlisi olarak Ankara'ya davet edildiğini söyledi.

10 - 12 Ekim arası Türkiye'de bulunacağını anlatan Sarıaslan " BM'de Hollanda adına, kadın hakları ve genç kuşağın sorunlarını anlatmam esnasında salonda bulunanlardan büyük alkış desteği aldım. Amerikalı yetkililerden, Hollanda Birleşmiş Milletler temsilcilerinden, Washington Türk Büyükelçiliği'nden ve Hollandalı Türklerden çok sayıda tebrik telefonu aldım. Gerçekten son derece mutlu oldum. Bu ödülü aslında genç kuşağın başarısı olarak nitelendiriyorum. Cihan Haber Ajansı'nın da yakından takip ettiği Amsterdam Rode Hoed Kongre Merkezi'ndeki bir yıl önceki oylama töreninde rekor oyla 2 yıllığına Hollanda'yı Birleşmiş Milletler temsilciliğinde temsil etmeye hak kazanmıştım. Şu anda bir yıl oldu. Bu süre zarfında iki defa New York seyahatim oldu. İlk ziyaretim 2 hafta, son ziyaretim ise 4 haftalığına idi. 28 Ekim'de tekrar Hollanda'ya döneceğim. Hollanda'da bir yıl daha bu görevimi tamamladıktan sonra Haziran 2014 yılında yapılacak seçimle görevimi başka birine devredeceğim." dedi.

TÜRKİYE'DE İLK KONFERANS

BM konuşmasının ardından ilk defa uluslararası bir konferans için Ankara'ya gideceğinden dolayı mutlu olduğunu söyleyen Zehra Sarıaslan, kendisine gerek telefon, gerek duaları ile destek olan vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

Zehra Sarıaslan kimdir?

Zehra Sarıaslan (24), 12 Kasım 1989 Harderwijk şehrinde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Harderwij de tamamladı. Daha sonra Utrecht Üniversitesi Hukuk fakültesine kaydoldu. Şu anda hukuk fakültesi son sınıf öğrencisi.

2011’de üniversitelerarası değişim öğrencisi olarak 5 ay Amerika’da Temple Üniversitesinde eğitim aldı. Daha sonra Hollanda’nın Birleşmiş Milletler (BM) Gençlik Temsilciği'ne aday oldu. Başkent Amsterdam'da Rode Hoed Kongre Merkezi'nde 24 Ekim’de yapılan final gecesinde 4310 rekor bir oy ile birinci oldu. Hollanda adına BM’nin 'gençlik temsilcisi' olarak seçildi.

BM Gençlik Temsilcisi olarak bu görevi 2 yıl sürdürecek olan Zehra Sarıaslan'ın üzerinde durduğu alanların başında ‘kadın hakları’, 'kadınların uğradığı ayrımcılık' konuları yer alıyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri