Zebari: İran’dan Suriye’ye Silah Akışına İzin Vermeyeceğiz

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İran’dan Suriye’ye Irak üzerinden silah akışına karşı olduklarını belirterek, buna izin vermeyeceklerini bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, İran’dan Suriye’ye Irak üzerinden silah akışına karşı olduklarını belirterek, buna izin vermeyeceklerini bildirdi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Irak ziyareti çerçevesinde mevkidaşı Hoşyar Zebari ile yaptığı görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısında İran’ın Suriye’ye Irak üzerinden silah sevkiyatı konusu ile ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine Zebari, Irak hükümetinin silah sevkiyatına ve bunun kolaylaştırılmasına karşı olduğunu söyledi. Zebari ayrıca bunun için hem Suriye hem de İran’dan gelen uçaklar üzerinde kontrolleri artırdıklarını belirtti. Kendisinin ABD ziyaretinde de bu konunun gündeme geldiğini aktaran Zebari, Washington yönetimine bu konuda güvence verdiklerini kaydetti. Irak’ın silah sevkiyatı için bir koridor olmasına izin vermeyeceklerini bildiren Hoşyar Zebari, bunu İran tarafına da ilettiklerini vurguladı.

Toplantıda bir gazetecinin, “Türkiye’nin Kuzey Irak ile enerji alanında anlaşma yapmasının Bağdat yönetiminin tepkisini çektiği” sorusu üzerine ise Irak Dışişleri Bakanı şöyle konuştu: “Irak Anayası’na göre Türk şirketleri Irak’ın her hangi bölgesinde çalışabilir. Bu yüzden de bu tür konuların detaylarına girmedik. İlgili bakanlıklara havale ettik.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri