Zazadin Han temsil edecek

İstanbul'da düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında (EMITT) Konya'nın Zazadin Han'ının dev maketiyle tanıtılacağı bildirildi.

Konya İl Özel İdaresinden 12 - 15 Şubat arasında gerçekleşecek fuarda, Konya'nın etkin tanıtımı ve temsili için İl Özel İdaresince Kültür ve Turizm İl Müdürlüğüne ödenek aktarıldı. 
Yaklaşık 50 ülkenin katılacağı EMITT fuarında bu yıl Konya, 8 asırlık Zazadin Han'ın dev maketiyle tanıtılacak. 
Dünyada turizm alanındaki en büyük 10 fuardan birisi olan EMITT fuarında, stant yerinin tahsisi, fuarda kullanılacak standın yapımı ve tanıtım için ihtiyaç duyulan organizasyon giderleri İl Özel İdaresince karşılanacak. İstanbul'da kurulacak olan stant Zazadin Han düzeniyle kurulacak. 
Alaaddin Keykubat döneminde 1236 yılında yapımına başlanan ve 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde tamamlanan Konya'daki Zazadin Han, 2 bin 500 metre kare kapalı alana ve bin metre kare avluya sahip. 
Geçen yıl yaklaşık 2 milyon TL harcama yapılarak restore edilen Han, 8 asra yakın geçmişiyle büyük önem taşıyor. Konya'ya 22 kilometre uzaklıkta, Aksaray-Konya kara yolunun 5. kilometresinde Tömek köyü yakınında olan Han, birçok sosyal ve kültürel etkinliğe ev sahipliği yapıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri