‘Zararlı maddelerle hayatınızı mahvetmeyin’

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen Zararlı Alışkanlıklar konulu seminerin bu haftaki durağı Diltaş Lisesi oldu.

Madde kullanımı ve bağımlılığı çağımızın önemli bir halk sağlığı sorunu olarak birçok ülkede toplumları tehdit ediyor. Genç bir nüfus yapısına sahip olan Türkiye’nin gelişmesini istemeyen bazı odakların, son yıllarda özellikle gençlerin sigara, alkol ve uyuşturucu kullanımı gibi zararlı alışkanlıklar kazanmaları için çaba gösterdikleri biliniyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın zararlı alışkanlıklarla mücadele genelgesi doğrultusunda yola çıkan İl Sağlık Müdürlüğü’nden uzmanlar, gençleri bu konuda bilinçlendirmek amacıyla Diltaş Lisesi’nin konuğu oldu.

Özel Diltaş Sosyal Tesisleri Konferans Salonu’nda verilen seminere öğrenciler, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. İl Sağlık Müdürlüğünden eğitimci Yasemin Sağlıcan ve Diyetisyen Hilal Acar öğrencileri zararlı alışkanlıklar konusunda bilgilendirdi. Diltaş Lisesi Müdür Yardımcısı Sadi Sinanoğlu konuyla ilgili olarak, “Diltaş Lisesi öğrencileri ve eğitimcileri bu konuda oldukça duyarlıyız. Gençlerimiz ailelerinden ve okulumuzdan aldıkları doğru eğitimle böylesi bir yanılgıya düşmemektedirler. Ancak öylesi farklılıklar gösteren bir çağda yaşıyoruz ki, gençlerimizin her konuda eğitim almaları, “nasıl olsa zararlı maddeleri kullanan yok” mantığı ile yola çıkarak onların doğru bilinçlenmelerini sağlamak biz eğitimcilere düşer diye düşünüyoruz. İl Sağlık Müdürlüğünün “Zararlı Alışkanlıklar” konulu semineri verme talebi bizleri çok mutlu etti. Kendilerine ve değerli basın mensuplarına teşekkür ediyoruz. Duyarlı bir toplum bireyi yetiştirmek bizin görevimiz olduğu kadar bu toplumda yaşayan her kesinde görevi olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Öğrenciler tarafından ilgiyle izlenen seminerde madde bağımlılarının hayatlarından verilen kesitler ders verici nitelik taşıyordu.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri