‘Zamlarla enflasyon mücadelesi olmaz’

Gazetemizi ziyaret eden GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, “Geçen ay elektriğe bu ay da doğal gaza yüzde 38 zam geldi. Bu zamları, enflasyonla mücadelede ters buluyorum” dedi

Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, Şube Müdürü Zekeriya Büyükyangöz ve Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Yıldırım, Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen'i ziyaret etti. GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan, misyonlarının insana, topluma, çevreye ve temel değerlere duyarlı girişimciler yetiştirerek, geliştirdiği sürdürülebilir iş modelleri ve fırsatları ile paydaşlarına katma değer sunmak ve ülkesinde ve bölgesinde öncü bir organizasyon olmak olduğunu söyledi.

ÇIKIŞ YOLU İHRACAT

Kuruluşların kurumsal altyapılarının güçlenmesi, uluslararası standartlara kavuşması, iş etik kurallarının benimsenmesi konularında Girişimci İş Adamları Vakfı'nın destek verdiği ve rehberlik yaptığını dile getiren Başkan Ceylan, Konya'nın güçlü bir sanayisinin olduğunu, şehrin üretim potansiyelinin ise her geçen gün arttığını aktardı. Pandemi ve sonrasında üretimde ve satışta zorlukların yaşandığına dikkat çeken Ceylan, ayrıca şunları kaydetti: “Birden ihracat kapısı açıldı. Anormal bir üretim hızına ve satışa ulaştık. Pandemi sürecinde arz talep dengesi bozuldu. İç piyasaya yetmeyen üretim beraberinde enflasyonu getirdi. Bir türlü toparlanamadı. Enflasyon, maaş zammı... Bu bir çark. Hepsi birbirini tetikledi. Bu çarkın içine girdik. Enflasyonu durdurabilmenin tek yolu alım gücünü düşürmektir. 2024'te ekonomi daralıyor. 2025 yılında daha da daralacağını düşünüyorum. Buradan çıkışın tek yolu ihracat. Dışarıya satmalıyız ve gelir elde etmek zorundayız. Kalıcı ihracata ihtiyacımız var. İhracatı yeni yapan bir ülkeyiz. Bu alanda bilmediğimiz birçok nokta var. Geçen ay elektriğe bu ay da doğal gaza yüzde 38 zam geldi. Bu zamları, enflasyonla mücadelede ters buluyorum. Her ay yüzde 3-3 koysaydınız, enflasyona etkisi bu kadar fazla olmazdı.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Halid Şen ise GİV Konya Şube Başkanı Fatih Ceylan ve beraberindekilere teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.

SAİT ÇELİK

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri