Zamlara eşekli tepki

CHP İl Gençlik Kolları, son dönemde petrol, elektrik ve doğalgaza yapılan zamları eşekle protesto etti. Zafer meydanında eşekler üzerinde gösterilen tepki dikkat topladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Konya İl Gençlik Kolları, son dönemde yapılan zamlara eşekler üzerinde tepki gösterdi. Eylemde CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve CHP İl Kadın Kolları Başkanı Sabiha Akın’da hazır bulundu. Gedavet Parkı’ndan Zafer Alanı’nda bulunan yer saatine kadar eşekler üzerinde slogan atan grup basın açıklaması ile eyleme son verdi. 1 Nisan 2012 tarihinde doğalgaza yüzde 18.7, elektriğe yüzde 9.3, benzine ise son 3 ayda 3 defa zam yapıldığını belirten CHP İl Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Gürkan Bektaş, hükümetin zamlarla ilgili açıklamalarının 1 Nisan şakası gibi olduğunu ifade etti. Bektaş, “Zamları, iktidarın iradesi dışında oluşan dünyadaki siyasi belirsizliğe bağlı döviz ve petrol fiyatlarındaki yükselişler nedeniyle yapmışlar. O yüzden hak etmediğimiz halde dünyanın yükünü çekiyormuşuz. Bakalım öyle mi? AKP bundan önce Ekim 2011’de doğalgaza yüzde 15 zam yapmıştır. Türkiye’nin en büyük doğalgaz tedarikçisi Rusya’dır. Geçen yılın Ekim ayından bu yılın Şubat ayına kadar Rusya’nın Almanya’ya sattığı doğalgazın TL cinsinden fiyatı artmamış, tam tersinen TL’nin değer kazanmasına bağlı olarak düşmüştür. Yani son doğalgaz zammının dünya fiyatları ile ilgisi yoktur. Dünya fiyatı düşerken yapılmış bir zamdır” dedi. Doğalgaz zamları ile yetinilmeyip elektriğe de zam yapıldığını dile getiren Bektaş, yapılan zamların, AKP’nin ekonomiyi kötü yönettiğinin göstergesi olduğunu ifade etti.

ARAP BAHARI SADECE BİZİ Mİ ETKİLEDİ?

Türkiye’nin, AKP’nin hatalı politikalarının yükünü çektiğini aktaran Gürkan Bektaş, “AKP’ye bakarsanız dünyanın en pahalı benzininin tüketmememizin sebebi de, Arap Baharı ve İsrail- İran gerginliğidir. Sene başından bu yana benzine ve mazota yapılan zamlarda da hiç suçları yoktur. Oysa petrolün fiyatı artıyorsa tüm dünya için artmaktadır. Türkiye’de Mart ayı itibariyle benzinin litresi 2 Avro iken, iç savaşın eşiğindeki komşumuz Suriye’de 0.85 Avro, Gürcistan’da 1 Avro, Ermenistan’da 0.96 Avro, Bulgaristan’da 1.31 Avro ve ekonomisi fiilen iflas eden Yunanistan’da 1.74 Avro’dur. Arap Baharı sadece bizi mi etkilemektedir?” diye konuştu. Türkiye’nin, 28 Avrupa ülkesi içinde benzinde litre başı en fazla vergi alan birinci, motorinde ise üçüncü ülke olduğunu vurgulayan Bektaş, ABD Büyükelçisi’nin emri ile İran’dan alınan ucuz petrolün faturasının millete ödetildiğini sözlerine ekledi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri