Zamanın değerini bilin 

Zade Vital Genel Müdürü Beril Koparal, TÜBİTAK’ta Etkin Zaman Yönetimi hakkında seminer verdi. Koparal,  “Erteleme alışkanlığı, en önemli zaman yönetimi tuzaklarından birisidir” dedi

Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası Zade Vital’in ve Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi’nin Müdürü Beril Koparal, TÜBİTAK Marmara Teknokent ve Zade Vital işbirliği ile düzenlenen “Etkili Zaman Yönetimi” seminerinde konuştu. Koparal seminer kapsamında zaman yönetimi nedir, neden zaman yönetimi yapılmalıdır ve  zaman nasıl etkin bir şekilde kullanılır sorularının yanıtlarını katılımcılarla paylaştı. Konuşmasında öncelikle zaman yönetiminin tanımını yapan Beril Koparal, zaman yönetiminin zamanı mümkün olduğunca etkin ve etkili bir biçimde kullanma ve denetleme sistemi olduğunu belirtti. Zamanın çok kıymetli olduğunu, çoğaltılamayacağını, kopyalanamayacağını ve yenilenemeyeceğini söyleyen Koparal, “Zaman yönetimi yapabilen herkes, başarıyı yakalayabilir. Günlük hayatta iş gibi gözüken pek çok öge, zaman yönetimini olumsuz etkiliyor” dedi. 

ETKİLİ BİR ZAMAN OLUŞTURUN
Zamanın özellikleri, zaman yönetiminin faydaları, zaman yönetmenin zorlukları ve etkili bir zaman oluşturmak için neler yapılması gerektiğini dile getiren Koparal,  kişinin enerjisinin en yüksek olduğu zamanı bilmesi gerektiğini ve günlük çalışmasını buna göre ayarlamasının önemli olduğunu vurguladı. Koparal, daha sonra şunları kaydetti: “ Hafta boyunca yapmak istediklerinizi listeleyin ve öncelik sırasına dizin. Günlük yapılacaklar listesini önceliklerinize göre hazırlayın. Listenin başındaki işlere büyük bir dikkatle yaklaşın.Başladığınız işi bir kerede tamamlayın. Zamanımı en iyi şekilde nasıl değerlendirebilirim diye kendinize sorun ve uygulayın.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri