Zamana karşı yaşam mücadelesini kazandılar

"Asrın felaketi" olarak nitelenen, Kahramanmaraş merkezli, 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından geçen 141'inci ve 163'üncü saatler arasında en az 41 kişi enkaz altından sağ çıkarıldı.

Arama kurtarma ekiplerinin deprem bölgesindeki çalışmaları aralıksız sürüyor. Yıkılan binaların enkazından 7. günde de sevindiren kurtarma haberleri geldi.
İlk depremin ardından geçen 141'inci ve 163. saatler arasında en az 41 kişi ekiplerce kurtarıldı.
Hatay'ın Antakya ilçesindeki Emek Mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde yıkılan bir binada çalışma yapan ekipler, Suriyeli Adnan Ahmad Amir ve 4 yaşındaki kızı Emira Amir'i 141. saatte yıkıntılar arasından çıkarmayı başardı. İlk isteğinin iki bardak demli çay olduğunu belirten depremzede babaya ekipler, "Çaylar hazır, hazır." şeklinde cevap verdi.
Adıyaman'ın Besni ilçesinde Nur Apartmanı enkazında Eldivan Belediyesi İtfaiyesi ve Yapraklı Belediyesi İtfaiyesi ekiplerinin çalışmaları neticesinde 13 yaşındaki kız çocuğu depremin 145'inci saatinde kurtarıldı.
Gaziantep'in Nizip ilçesinde Fatih Sultan Mahallesi'ndeki 6 katlı Furkan Apartmanı'nın enkazında çalışma yürüten AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis ve jandarma ekipleri, depremin 146. saatinde bir kız çocuğunu yaralı olarak çıkardı. Eylül Kılıç'ın deprem gecesi teyzesinin evine misafirliğe geldiği, ailesine de "Yarın kar tatili var, burada kalmak istiyorum." dediği öğrenildi.
Hatay'ın Antakya ilçesinde 35 yaşındaki Mustafa Sarıgül, sarsıntının 149. saatinde sağ çıkarıldı.

UMUT HEP VAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Hatay’da 150. saat müjdesi. Az önce ekipler tarafından kurtarıldı. Umut hep var!" ifadelerine yer verdi. Bakan Koca, "Dada" isimli çocuğu tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.
Hatay Antakya Ürgenpaşa Mahallesi Şehit Turan Caddesi Ali Sayar Meslek Lisesi karşısındaki enkazda ekipler, felaketin 150. saatinde Ömer ve annesini enkazdan sağ çıkardı.
El Salvador arama ve kurtarma ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerde enkaz altında kalan bir kadın ve çocuğu, 150 saatin ardından kurtardı.
Hatay'da arama kurtarma ekipleri, depremin 150. saatinde 64 yaşındaki Müzeyyen Öfkeli'yi sağ çıkarmayı başardı.
Hatay'ın Antakya ilçesinde ekipler, depremden 151 saat sonra 25 yaşındaki Suriye vatandaşı Abdullah Elali'ye ulaşarak enkazdan çıkardı.
Hatay'da Cebrail Mahallesi Emlak Evleri'ndeki bir bina enkazında AFAD, UMKE, 112 Acil Sağlık, polis, jandarma ve itfaiyenin yanı sıra Muğla Büyükşehir Arama Kurtarma ekiplerinin çalışmaları neticesinde sarsıntının 151. saatinde 29 yaşındaki Rabia Kalçın, yaralı kurtarıldı.
Adıyaman'da enkazın altından 7 yaşındaki Hacı Ahmet'in sesi duyuldu. 7 saatlik çalışma sonucu çocuk, depremin 152. saatinde enkaz altından çıkarıldı.
Adıyaman'da ekipler 8 saatlik çalışma sonucu felaketin 152. saatinde 22 yaşındaki Rabia isimli kadını kurtardı. Ekipler, yaklaşık yarım saat sonra ise Rabia'nın ablası 28 yaşındaki Elif Kırmızı'ya da ulaştı

85 YAŞINDAKİ KADINI ÇIKARDILAR

Hatay'da ekipler, depremin 152. saatinde İsmihan isimli 85 yaşındaki kadını kurtardı.
Adıyaman'da bina enkazında çalışma yürüten ekipler, depremin 153. saatinde 21 yaşındaki Rukiye isimli genç kızı enkaz altından sağ çıkardı.


Hatay'ın Antakya ilçesinde Cebrail Mahallesi'ndeki bir apartmanın enkazında Jandarma Arama Kurtarma ekiplerinin çalışmalarıyla depremin 155. saatinde zihinsel engelli olduğu belirtilen 23 yaşındaki Hüseyin Seferoğlu, enkazdan kurtarıldı.
Defne ilçesinde ekipler, depremden 155 saat sonra 34 yaşındaki Tolga Fakıoğlu'nu sağ çıkarmayı başardı.
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde ekipler, 155 saattir enkaz altında olan 8 yaşındaki Semih Ege İnce'yi kurtardı.

DİREKT BOŞLUĞA DÜŞTÜM

Antakya ilçesinde madenciler, yaklaşık 6,5 saat süren çalışmalar neticesinde, depremden 156 saat sonra 18 yaşındaki Asyanur Öksüz'ü kurtardı. Genç kızın, madencilere "Ben çok güzel, direkt boşluğa düştüm, hiçbir şey olmadı bana." dediği anlar kameraya yansıdı.
Antakya ilçesinde ekipler, 63 yaşındaki Hafsa Dağcı'yı depremin 158. saatinde yıkıntılar arasından çıkarmayı başardı.
Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde ekipler, depremin 158. saatinde Yavuz adlı 3 yaşındaki çocuğu yıkıntıların arasından sağ çıkardı.
Hatay Gazi Mahallesinde arama kurtarma ekipleri depremden 158 saat sonra 13 yaşındaki Fatih Esmerli'yi kurtardı.
Hatay'ın merkez Antakya ilçesinde ekipler, depremin 158. saatinde 38 yaşındaki Gökhan Uğurlu'yu enkazdan çıkardı.

BABASINDAN 1 SAAT SONRA ENKAZDAN ÇIKARILDI

Baba Gökhan Uğurlu'nun, 10 yaşındaki kızı Zeynep'in yerini tarif etmesi üzerine çalışma yürüten ekipler, Zeynep'i, depremin 159. saatinde yıkıntıların içinden çıkardı. Zeynep'in enkazdan çıkarılması üzerine kurtarma ekipleri birbirine sarılarak sevinç yaşadı.
Antakya ilçesinde ekipler, depremin 159. saatinde 55 yaşlarındaki kadını kurtardı. 
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde ekipler, depremin 159. saatinde 17 yaşındaki Saadet Coşkun'u kurtardı.
Antakya ilçesi ekipler, depremin 160. saatinde 65 yaşlarında bir kadını kurtarmayı başardı.
Hatay'ın Antakya ilçesinde ekipler, depremden 160 saat sonra 50 yaşındaki Mediha Hadbezi ve 11 yaşındaki Lena Maradini'yi yıkıntıların arasından sağ çıkardı.
Antakya ilçesinde kurtarma ekibi, sarsıntıdan 160 saat sonra 9 yaşındaki Yiğit Şahan'ı kurtardı.
Adıyaman'da görevliler depremden 160 saat sonra 10 yaşındaki Aysima Baltacı'yı yıkıntıların arasından sağ çıkardı.

KONYA BÜYÜKŞEHİR 163. SAATTE KURTARDI

Hatay'ın Antakya ilçesinde depremden yaklaşık 161 saat sonra 18 yaşındaki Remziye ve 7 yaşındaki kardeşi Beray Aydın, yıkıntıların arasından kurtarıldı.
Antakya ilçesinde ekipleri, 12 yaşındaki Reem Khaled Nassani'yi depremden 161 saat sonra kurtardı.
Hatay'ın İskenderun ilçesinde ekipler, depremin 162. saatinde 50 yaşındaki Güler Ağrıtmış'ı yıkıntıların arasından sağ çıkardı.
Kahramanmaraş'ta ekipler, 45 yaşındaki Cengiz Polat'ı ilk depremden 162 saat sonra kurtardı.
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde ekipler, sarsıntıdan 163 saat sonra 62 yaşındaki Nazife Yılmaz'ı yıkıntıların arasından sağ çıkardı.
Hatay'da Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri, depremden 163 saat sonra Mustafa isimli 7 yaşındaki çocuğu kurtarmayı başardı.
AA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri