Zaman yazarından ürküten benzetme

Ülkenin cinnet halinde olduğunu iddia eden Zaman yazarı Türkiye'nin iflasa doğru sürüklendiğini yazdı.

Türkiye'nin bugünkü halini cinnet geçiren atın parlamasına benzeten Zaman gazetesi yazarı Bülent Korucu'ya göre, astronomik yüzdelerde oy da alsanız, ülkeyi yönetemezsiniz.

Hükümüte cemaat kavgasında cemaat medyasının kalemleri sert ifadelerle iktidara yükleniyor. Gelinen noktayı gerilim ve kutuplaşma üzerine kurulu siyasete bağlayan Zaman yazarı Korucu, bugünkü yazısında belirsizliğin ve iktidarın sert söyleminin ekonomide büyük yaralar açtığını iddia etti.

Yapısal sorunlarını çözememiş ve sıcak paraya muhtaç bir ülke profili çizen yazar, Koç Holding'e yönelik vergi cezalarına tepki gösterdi. Yürütme ve yargının işlevsiz kale geldiğini savunan Korucu, masanın yürütmenin başına yıkılacağı uyarısıyla yazısını tamamladı:

BİNDİĞİNİZ DALI KESMİŞ OLURSUNUZ

İhracatın yaklaşık yüzde 10’una tekabül eden Koç Holding’i batırmaya çalıştığınızda, bıçak sırtı dengeleri altüst edebilirsiniz. İç ve dış yatırımcıyı ürkütür, bindiğiniz dalı kesmiş olursunuz. Yalan haberlerle ve normal şartlarda suç teşkil eden icraatlarla bir bankayı yok etmeye çalışırsanız finans sektörünü ve ona kaynaklık eden mudileri tedirgin edersiniz. Gezi olayları sırasında başka bir banka aynı linç kampanyasıyla karşı karşıya kalmıştı. ‘Bana ne zaman sıra gelir?’ endişesi sizi fonlayan finans sektörünü felç eder.

ASTRONOMİK YÜZDELERDE OY DA ALSANIZ

Sosyal hayat sizin oy depolarınızı sağlamlaştırmak adına sürdürdüğünüz gerginliklerden en fazla yarayı alır. İnsanlar siyasî partilerin tarafı olmaktan çıkar ‘düşman’ cepheler biçiminde mevzilenir. Bu cepheleşme çarşıya pazara, camiye, kahvehaneye yansımaya başladığında astronomik yüzdelerde oy da alsanız, ülkeyi yönetemezsiniz. Dizginleri elinizde tutarsınız ama parlamış at misali cinnet getiren toplumun uçuruma doğru gitmesine engel olamazsınız.

YÜRÜTMENİN BAŞINA YIKILIR

Oluşan güvensizlik ortamı siyasî araçların iflası ile neticelenir. Meclis vardır ama işlevsizdir, yargı denetleme görevini ifa edemez. Suç meşrulaşır, kanun çiğnemek hak haline gelir. Bu iki erk yürütmenin rakibi gibi görünür ama aslında masanın diğer ayaklarıdır. O ayaklar destek olmazsa masa, yürütmenin, dolayısıyla ülkenin başına yıkılır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri