Zam, işçi emeklilerini memnun etmedi

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği Konya Şube Başkanlığı, düzenlediği basın toplantısı ile işçi emekçilerinin ve tüm emeklilerin sorunlarını dile getirdi.

 Hükümetin bu dönemde emekliler için yaptığı zammın komik bir rakam olduğunu ifade eden İşçi Emekçileri Derneği Fahri Başkanı Eba Müslüm Delibaş, emeklilerin durumunun iyileştirilmesi için gerekli çalışmaların derhal yapılması gerektiğini dile getirdi.

Hükümetin işçi emeklilerine 2009 yılının ikinci yarısında 1,83 oranında zam yaptığını dile getiren Müslüm Delibaş, “Emekliler, kendilerine reva görülen bu zammı acı acı gülümseyerek karşılamıştır. Bağ-Kur’luya 5 TL, işçi emeklisine 11 TL, emekli sandığı emeklisine 30 TL zam yapılmıştır. Bu adaletsiz bir durumdur. Hükümetin Başbakanı, Maliye Bakanı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı 6 yıldır medyada işçi emeklileri ile başlayan bir cümle dahi kurmamıştır. İşçi emeklileri toplumda yok mu sayılıyor? Tedavülden kalkmış gözü ile bakılmak istemiyoruz. Yaşlı insanların da hayatta kalabilmek için çeşitli ihtiyaçları vardır. Ortalama 600 TL maaş ile nasıl yaşanabilir?” diyerek işçi emeklilerinin maaşlarının daha yüksek olması gerektiğini vurguladı.
2009 yılının ikinci döneminde işçi emeklilerine yapılan zammın günlük sadece 35 kuruşa tekabül ettiğini dile getiren Müslüm Delibaş, “Belediyenin otobüs ücretlerine yaptığı zam bile emekliye verilenden daha fazla. Çarşı Pazar bizlere yasak. Çünkü almaya gücümüz yok. Hani SGK çatısı altında birleşmiştik. Neden Bağ-Kur’luya ayrı, SSK emeklisine ayrı, Emekli Sandığı emeklisine ayrı zam yapılıyor. Memur, sosyal güvenlik kasasına daha fazla mı para ödedi, yoksa bizden daha fazla mı çalıştı? İşçi emeklilerinin maaşları en kısa sürede yeniden düzenlenmelidir” dedi.
RASİM ATALAY

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri