'Zalimlerin zulmünü bitirecek fetih ruhuyla gençler yetiştireceğiz'

Her yıl geleneksel olarak AGD ve MGV tarafından düzenlenen İstanbul’un fethi kutlamaları, bu yıl da coşkuyla gerçekleştirildi.

Çok sayıda davetlinin katıldığı programda duygu dolu anlar yaşandı. Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı’nın (MGV) düzenlediği İstanbul’un fethinin 571’inci yılında ‘Fetih ve Gençlik Şöleni’ gerçekleştirdi. Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Başkanvekili ve Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Sabri Tekir, Saadet Partisi Ankara Milletvekili Mesut Doğan,

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Birol Aydın, Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) ve Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi ve Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Saadet Partisi GİK Üyesi ve Hatay Milletvekili Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi YİK Üyesi Lütfü Yalman, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Alev Sezen, AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, Millî Görüşçü Kuruluşlar (MİLKO) temsilcileri ve AGD ve MGV’nin şube başkanları ve teşkilatları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, bir dizi etkinlikle devam etti. İstanbul’un fethinin temsili tiyatro performansı, sinevizyon, Kudüs için hazırlanan kum sanatı, izcilik, ışık gösterileri ve Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan, AGD’li bir genç tarafından sahnede canlandırıldı.

‘DEMİR KUBBEYİ SİZ YIKACAKSINIZ’

Gençlerin Fatih Sultan Mehmet’i örnek alması gerektiğini belirten Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Fatih Sultan Mehmet’ten hangi dersi alacağız? Genç bir sultan, 14 yaşında hükümdar oldu.

Avrupalılar bir araya gelip Osmanlı'ya saldırmak istediği zaman babasını hemen göreve çağırır. ‘Sultan sensin’ demiş. Sultan Mehmet de ‘Eğer Sultan ben isem emrediyorum. Şimdi tekrar bu orduların başına geç’ diye söylemiş. Bir defa feraset var. Meseleleri okuma, görme, idrak etme bulunuyor. Gerektiği zaman, gerekli adımları atma da vardır. Sonradan da babası vefat edince de Osmanlı sultanı olur. Kafasına koymuş. Ben İstanbul'u fethedeceğim. En büyük problem İstanbul'un surları. Bunun üzerine düşünmüş ve ‘Bu surları yıkabilmek için güçlü toplar imal etmem icap eder’ diye belirtmiş. Bugün bize ne düşüyor? İsrail'in bir demir kubbesi var. Kim halledecek? O demir kubbeyi biz yıkacağız gençler, siz yıkacaksınız. Ders almak demek, top yapmak demek değil. Onun benzerini onun yerini tut. Bugün neye ihtiyaç varsa karşılamak demektir. Bunu siz yapacaksınız. Karadan gemileri bu teknolojiyle siz kolaylıkla geçirirsiniz. Bizzat gideceğiz. O demir kubbeyi de bunların başına siz gençler yıkacaksınız. Sultan Mehmet Han'ın attığı adımlar ne ise benzerini de siz atın. Genç yaşlarda İstanbul’un fethinin ne anlama geldiğini anlamanız için gençlere büyük görev düşüyor” diye konuştu.

İSTANBUL GENÇ BİR SULTANA NASİP OLDU

İstanbul’u fethedilebilmesi için çok emekler verildiğini dile getiren Karamollaoğlu, “Eğer bir şey, Peygamber Efendimiz tarafından vaat edilmişse zamanı gelince mutlaka gerçekleşir. Bu mucizevi tarzda da olabilir. Sebebi de olabilir. Biz insanlar olarak sebebe tevessül etmek ile mükellefiz. İstanbul’un fethedilebilmesi için çok emekler sarf edildi. Ebu Eyyûb el-Ensarî’den (Eyüp Sultan) Peygamber Efendimiz döneminde İstanbul’a geldi, canını verdi. Ama İstanbul fethedilemedi. İstanbul genç bir sultana nasip oldu. Ancak bu iş nasıl oldu? Bugün içerisinde bulunduğumuz şartlarla mukayese ederek söyleyeceğim. Bugün bizim başımızın en büyük derdi nedir? İsrail’in Filistin’e yaptığı zulüm. Günü gelecek Siyonist katiller tek tek öldürülecek. Buna gönülden inanıyorum. Yaptıkları zulmün karşılığını görecekler. Şunu görüyoruz ki Yahudilerden ciddi bir kısım bu zulmü desteklemiyor. İnşallah bu zulmü bitireceğiz” şeklinde konuştu.

AGD VE MGV HER ZAMAN FİLİSTİN’İN YANINDA!

Gazze Eski İçişleri Bakanı ve Hamas Gençlik Kolları Başkanı Fethi Hammad, AGD Genel Başkanı Salih Turhan’a plaket takdim ederek şunları söyledi: “Özellikle AGD ve MGV’nin soykırımın başladığı günden itibaren sokakta eylem yaparak, tepkilerini gösterdiği için teşekkür ediyorum. Tüm bu soykırımlara, bu kana, tüm bu yapılan işkencelere rağmen net bir şekilde söylüyorum ki; Filistin tekrar fethedilecektir. Hristiyanlara, Haçlı İttifakı'na, Siyonistlere, dünyadaki zalim olan taraflar yenilecek. Hz. Ebubekir'in, Hz. Ömer'in, Hz. Osman'ın, Hz. Ali'nin onların yolunda, vefanın gereklerini yerine getireceğiz. Türkiye’nin bizler için yaptıklarını asla unutmuyoruz. Hilafetin merkezi Türkiye’ye teşekkür ediyoruz. Siyonist zalimlerle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Hiç korkmuyoruz. Enkazın altından çıktığımızda bile ‘Allah’a şükür olsun’ diyoruz. Biz onları yeneceğiz. Zalimler daima yenilir.”

AGD Genel Başkanı Salih Turhan, başta MİLKO kuruluşları olmak üzere katılımcılara teşekkür ederek, Gazze Eski İçişleri Bakanı ve Hamas Gençlik Kolları Başkanı Fethi Hammad’ın hediyesini kabul etti.

ALİ GÖZEN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri