"Zalimlere karşı ortak hareket edelim"

Dini Liderlere yemek veren Dışişleri Bakanı Davutoğlu, bu çağrıyı yaptı.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Dini Liderler Konferansı"na katılan konuklar onuruna İstanbul'da yemek verdi. Zalimlere karşı ortak hareket etme çağrısında bulunan Davutoğlu, "ortak bir vizyonla bölgemizi yeniden inşa edeceğiz" dedi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu, "Arap Uyanışı, Ortadoğu'da Barış Konferansı"na katılan konuklarla Dolmabahçe Sarayı'ndaki yemekte buluştu.

Savaşlara karşı ortak tavır alınmasını isteyen Davutoğlu, "Ortadoğu'da hepimiz Nuhun gemisinin içindeyiz, ya beraberce bu tufandan çıkacağız, ya da büyük felaketlerle karşı karşıya kalacağız" dedi.

İnsanlık onuru adına mücadele veren herkese saygı duyduklarını kaydeden Davutoğlu, "Mısır için ne istiyorsak, Tahrir'de yola çıkanlar için ne istiyorsak, Bingazi için ne istiyorsak, Şam için de Halep için de onu istiyoruz. Bbirinin Sünni olması, diğerinin Alevi olması, Nusayri olması, Şii olması Hristiyan olması bizim için fark ifade etmez. Biz Ortadoğu'nun o büyük kadim geleneğini savunuyoruz ve onun için insanlık onuru adına ayağa kalkan herkese saygı duyuyoruz ve ben onları selamlıyorum" diye konuştu.

"Türkiye Suriye'de Sünnileri Destekliyor" İddialarına cevap

Davutoğlu "Türkiye Suriye'de Sünnileri destekliyor" iddialarına karşılık da Türkiye'nin Ortadoğu'daki tüm mazlumların hamisi olduğunu söyledi.

Ortak bir vizyonla Ortadoğu'nun yeniden inşa edilmesi çağrısında da bulunan Davutoğlu, şunları ifade etti:

"Gelin gönülden gönüle konuşalım, gelin bu gönülleri yoketmeye çalışanlara karşı tek bir safta, tek bir mekanda buluşalım ve gür bir sesle haykıralım. Biz bu bölgeyi yeniden inşa edeceğiz, bu büyük geleneği yeniden ihya edeceğiz, şehirlerimizi, barış şehirleri, merhamet şehirleri kılacağız. Toplumlarımızı dışlanmayan, her dile, her etnisiteye, her renge her mezhebe saygı duyulan toplumlar kuracağız." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri