Zalime 'dur' diyeceğiz

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi Üniversiteler Komisyon Başkanı Sefa Yılmaz, AGD Genel Başkanı Salih Turhan'ın üniversite öğrencileri ile buluşacağı “Seninle Değişir Bu Dünya” programı hakkında basın toplantısı düzenledi

Dernek binasındaki toplantıda konuşan Sefa Yılmaz, "Basın toplantımıza büyük bir üzüntü ile başlıyoruz. Malasef Bangladeş’teki zalim Şeyh Hasina hükümeti tarafından Bangladeş Cemaati İslami Lideri Mevlana Nizami idam edildi. Rabbimiz öncelikle şehadetini kabul eylesin ve bu şehadeti İslam ümmetinin uyanışa, kurtuluşuna vesile kılsın. Emperyalistlerin eli ile kurulan bu bozuk dünya düzenini biz Müslümanların eli ile düzeltmeyi ve Kuran nizamına dayanan yeni bir dünyayı kurmayı Rabbimiz nasip etsin" dedi. Türkiye'nin büyük bir kaos içerisinde olduğunu belirten Yılmaz, "Ülkemizin son zamanlarda karşı karşıya kaldığı terör belası birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışan dış mihrakların ekmeğine yağ sürmektedir. Ülkemiz üzerinde oynanan oyunların gayesi bizi birbirimizden ayırmak ve İslam ümmetinin bir araya gelmesini engellemektir" diye konuştu.

AYNI GEMİDE YOL ALIYORUZ

Açlık ve yoksulluğa dikkat çeken ve dünya üzerinde 7 milyar 300 milyon insanın yaşadığını kaydeden Yılmaz, "Bu 7 milyar 300 milyon insandan 925 milyonu her gece aç yatıyor, her 6 saniyede 1 çocuk açlık nedeniyle ölmeye devam ediyor. Savaşlar ve terör nedeniyle her 4 saniyede 1 insan mülteci pozisyonuna düşüyor. Dünyada yaklaşık 200 kadar ülke varken ABD’nin kendi ülkesi dışında 823 üssü var. 1 buçuk milyar insan günlük 2 dolardan daha az bir gelirle çalışmak zorunda. Ülkemizde terör nedeniyle son 30 yılda; 8 bini aşkın kamu görevlisi hayatını kaybetti.

Dünyanın bütün insanları olarak hepimiz aynı gemide yol almaktayız. Bu gemide muhakkak iyi insanlar da kötü insanlar da bulunmaktadır. Bildiğimiz bir şey var ki bu gemi sağ salim kıyıya çıkması gerekmektedir. Ancak gemide bulunan iyi niyetli insanlar iyi niyetli olarak kalmayı seçer kötü niyetli olup gemiyi altından delmeye çalışanlara ses çıkarmazlarsa bu gemi herkes için batacaktır. Unutmayalım ki haksızlıklar, adaletsizlikler, mağdur ve mazlumların tepki göstermesiyle son bulacaktır. Genç hazine demektir. Her genç bir gelecektir. Üniversiteli genç ülkelerin, dünyanın geleceği, yarınıdır. Şüphesiz bugünün dünyasını kurmuş olanlar da bir zamanların üniversitelileridir.

Unutulmamalıdır ki dünya bize atalarımızdan miras değil, çocuklarımızdan emanettir. Derdimiz bu dünyadan onurumuzla geçmektir" açıklamasında bulundu.

KONFERANSA DAVET

Konuşmasının sonunda tüm üniversite öğrencilerini konferansa davet eden Yılmaz, şunları söyledi: "Komisyonu olarak üniversite gençliğine ufuk vermek ve bu emperyalist zalim düzene 'dur' demek adına 'Seninle Değişir Bu Dünya' adlı konferansı Anayasa Profesörü, İktisat Doçenti Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın katılımıyla Dünya Sistemi ve Türkiye Konulu konuşmalarını 13 Mayıs Cuma günü saat 20.00’da KTO Konferans salonunda gerçekleştireceğiz. Tüm üniversiteli kardeşlerimizi programımıza davet ediyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri