Zafer’de mergez ve lahmacun pizza satışı başladı. Konyalılar akın etti!

Konya Zafer’de yeni bir işletme daha hizmete girdi. Uzun yıllar Fransa’da restoranlarda çalışan Konyalı Mehmet Hadimli ve Arif Bostan, Zafer’de Le Monde isimli bir işletme açtı.

İşletme, yapılan duanın ardından hizmete girdi. Açılışa özel, 30 kilo tavuk döner dağıtıldı. İşletme sahiplerinden Mehmet Hadimli, Kuzey Afrika’da yapılan baharatlı bir sosis türü olan Mergez satışının da olacağını belirterek, şunları ifade etti: “Bu sosis, sığır ve kuzu ile yapılır. Lezzeti sucuğa benzer. Tazeyken ızgarada pişirildiği ve kuzu bağırsağı içinde pişirildiği için suyunu kaybetmediği için oldukça yumuşak ve sulu bir sosistir. Cezayir ve Tunus’ta kırmızı sıcak biber salçası ile yapılıp tüketilir.

Bu lezzeti Konya’ya kazandırdık. 100 gramı 79 TL. Konyalı olmama rağmen, 37 yıl Fransa’da yaşadım. Oranın birçok lezzetini Konya’ya taşıdım. Fransa pizzaları yapacağım. Lahmacun pizza satışımız da olacak. Takoz satışımız var.

Fransa’da da restoran sektöründe çalıştım. Konya’ya lezzet konusunda yenilikleri getireceğiz. Açılışa özel, vatandaşımıza da tavuk döner ikramımız oldu. İlgiden memnunuz. Allah’ın izniyle temizlikten, hijyenden, kaliteden ödün vermeden, vatandaşın ekonomik gerçeklerini de göz önüne alarak, ürün satışımız olacak. Herkesi bekleriz.”


ALİ GÖZEN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri