Zafer’de kaldırım işgaline tepki var

Bosna Hersek Mahallesi ve Nalçacı Caddesi üzerindeki kafelerin tenteleri Belediye Ekipleri tarafından sökülürken Zafer Yaya Yolu’ndaki kaldırımları işgal eden esnafların görmezden gelinmesi tepkilere neden oluyor

Geçtiğimiz haftalarda Bosna Hersek Mahallesi ve Nalçacı Caddesi üzerinde bulunan kafelerin tenteleri yapılan düzenlemelerle kaldırılmak istendi. Düzenlemeyi kabul etmek istemeyen kafe sahipleri Nalçacı Caddesi’ni kısa süreli trafiğe kapatarak tepki gösterdi. Tepki sonucu tentelerin sökülme süresi belediye tarafından uzatıldı. Sürenin bu hafta başında dolması üzerine kafelerin tenteleri sökülmeye başlandı. Fakat belediye tarafından kaldırım işgali gerekçesiyle kaldırılan tentelere her yerde aynı uygulama yapılmadı. Zafer Yaya Yolu’ndaki kaldırımlara masa ve şemsiye kurarak kaldırımı işgal eden esnaflara bir düzenleme yapılmaması vatandaşların tepkisine neden oldu.

HER YERDE UYGULANSIN

Kaldırım işgaline tepki gösteren bir vatandaş, “Kaldırım işgali sadece buralarda değil şehrin tüm yerlerinde mevcut fakat yapılan düzenleme her yerde uygulanmıyor. Bazı yerleri söktürüp bazılarının hala işlerine devam etmesi hak mı? Bir karar alınıp düzenleme yapılıyorsa bu şehrin tüm caddelerinde tüm kaldırımlarında yapılmalı” dedi. Zafer Yaya Yolu üzerindeki kaldırım işgalinden rahatsızlığını dile getiren bir başka vatandaş ise, “Nalçacı Caddesi’nde kaldırımlarda yürürken zorlanıyoruz. Şimdi tenteler kaldırılıyor rahatlıyoruz ama bu sıkıntı sadece Nalçacı Caddesi’nde değil şehrin başka yerlerinde de var. Zafer Yaya Yolu üzendeki dükkanların önündeki masaları belediye neden görmüyor? Özellikle mesainin başladığı ve bittiği saatlerle hafta sonlarında o yol üzerinde yürümekte zorlanıyoruz. Şehrin en işlek yerinde Konya’ya hiç yakışmayan bir görüntü bu” şeklinde konuştu.

BELEDİYE GELİR ELDE EDİYOR

Geçtiğimiz yıllarda Zafer’de yaya yolu üzerine yapılan işgallerin Büyükşehir Belediyesi'nden izinli olarak yapıldığı ortaya çıkmıştı. Konya Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi geçtiğimiz yıllarda Zafer’deki işgaliyenin Zabıta Daire Başkanlığı’nın kontrolünde izin alan esnaflara uygulanmakta olduğu belirtmiş ve 1 metrekare işgaliyeden günlük 2-3 lira gibi tutarlar alındığı açıklamıştı.

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (8)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri