Zafer eşkiyaya teslim

Her gün binlerce vatandaşın gelip geçtiği şehrin en canlı merkezlerinden biri olan Zafer Meydanı akşam saatlerinden itibaren şehir eşkiyalarına teslim oluyor. Zafer Meydanı gürültü ve görüntü kirliliğinden geçilmiyor

Konya'da şehrin kalbinin attığı en önemli merkezlerden biri olan Zafer Meydanı, eski cazibesini kaybediyor. Bir zamanlar herkesin boş vaktinde mutlaka bir araya geldiği Zafer Meydanı, akşam saatlerinden serserilerin mekanı haline geliyor. Zafer Meydanı görüntü ve gürültü kirliliğinden geçilmiyor. Kaldırımlara atılan çöpler ise görüntü kirliliğini daha da artırıyor. Kaldırımlar çöplerden yürünmez hale geliyor. Zafer Meydanı'nda son yıllarda mantar gibi türeyen türkü kafeler, gece geç saatlere kadar açık kalıyor. Gürültü kirliliğine de neden olan kafelere herhangi bir yaptırım da uygulanmıyor. Bazı türkü kafeler ise ezan okunurken bile müziğin sesini kısmıyor. Konya'da şehrin kalbinin attığı Zafer Meydanı artık “Utanç Meydanı” haline geldi.

ZAFER MEYDANI SERSERİLERE TESLİM

Zafer Meydanı'nda bulunan ve her birbirinden farklı sesler çıkan canlı müzik kafeler, çevreyi rahatsız ediyor. Yüksek sesli ve birbirinden farklı müzik sesinin hiç eksilmesiği kafeler, Konya’nın iklimine yakışmıyor. Ezan okunduğunda da müziklerin devam etmesi, vatandaşın tepkisini toplarken kafeler daha iyi müşteri çekebilmek için birbirleri arasında “Yüksek ses” yarışına giriyor. Bu da karmaşık bir gürültü kirliliğine neden oluyor. Gün içerisinde binlerce kişinin akın ettiği Konya’nın en kalabalık merkezlerinden biri olan Zafer’de akşam saatinden itibaren aynı kalabalık yaşanmıyor. Akşam saatlerinden itibaren Konya ruhuna yakışmayan görüntüler ortaya çıkıyor. Zafer Meydanı artık eskisi gibi güvenli değil. Zafer'de yürümek, bir yere gitmek, bir dostla buluşmak ise tercih edilmiyor. Çünkü bir zamanlar şehrin kalbinin attığı Zafer Meydanı, yan kesicilerin, suçluların ve sığınmacıların mekanı oldu. Zafer Meydanı Konya'da en fazla suçun işlendiği yerlerden birisi haline geldi.

AKŞAMLARI DIŞARIYA ÇIKAMIYORUZ

Zafer Meydanı'ndaki gürültü kirliliğinin yanı sıra görüntü kirliliği de dikkatlerden kaçmıyor. Türkü Kafelerin rengarenk fosforlu aydınlatmaları yüzünden Zafer, barlar sokağına döndü. Yerlere atılan ve sonradan toplanmayan çöpler ise Zafer'i daha da çekilmez hale getirdi. Zafer’de akşam rahat bir şekilde yürümenin zor olduğunu belirten bir vatandaş, “Eskiden Konya’da çok rahat gezip dolaşabiliyorduk. Şimdi Zafer ve arka sokakları tehlike oluşturuyor. Çocuklarımızı alıp Zafer’de rahat dolaşamaz hale geldik. Zafer’de yürürken canlı müzik kafelerinden gelen sesler ise gürültü kirliliğine neden oluyor. İlk başta bunlara bir önlem alınmalı. Zafer’de gündüz gezmek ile akşam gezmek aynı olmuyor. Bunda mültecilerin de etikisi olduğunu düşünüyorum. Akşamları Zafer mülteci kaynıyor. Suriyelilerin ağıtlıkta olduğunu söylüyorlar ama Konya eski Konya değil. Akşam saatlerinde çarşı gerçekten güvenli değil. Bunla ilgili yeni bir güvenlik önlemi alınmalı” dedi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (6)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri