Zade vites büyüttü

Zade Vital CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, “Türkiye’nin ilaç ithal eden değil, ilaç ihraç eden bir ülke haline gelmesini istiyoruz. Bu amaca ulaşmak için güçlü ve yetkin bir ekiple bir aradayız” dedi

Pharmetic Girişimci Eczacılar Derneği üyeleri, Zade Vital'in Ar-Ge ve Üretim Tesisleri'ni ziyaret etti. Girişimci Eczacılar Derneği 6. Dönem Olağan Genel Kurulu için Konya’ya gelen eczacılar, Zade ve Zade Vital tesislerine hayran kaldı. Zade Grup çalışanları misafirlerini karşılayarak tek tek ilgilendi. Eczacılara Zade Vital tesisleri önünde bir kokteyl verildi. Programa ayraca Heyvacızade Grubu onursal Başkanı Kadir Büyükhelvacıgil de katıldı. Burada misafirlerine seslenen Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, “Grubumuzun tarihi 1888 yılına dayanıyor. Dünya geneline bakıldığında şirketlerin yüzde 90’ı aile şirketlerinden oluşuyor. Bu şirketlere baktığımızda yüzde 3’ü dördüncü kuşağa aktarılabiliyor. Helvacızade olarak Ar-Ge ve inovasyona verdiğimiz önem ile bu yüzde 3’lük kısımda olmaktan mutluyuz” dedi.

AYDA 12 BİN EVE GİRİYORUZ

Şirketin temelinin Hacı Tahir Efendi tarafından atıldığını belirten Helvacıgil, şöyle konuştu: “İşe helva üretimi ile başlandı. Şimdi de şirketimizin adı Helvacızade olarak devam ediyor. Şu anda 3. ve 4. kuşaklarımız yönetimde yer alıyor. Kardeşim Mevlüt Bey ile birlikte 1980’li yıllarda kendi markamızı üretme arzusu ile sanayiye girmeye karar verdik. 1989 yılında bitkisel yağ rafinasyon merkezimiz ile sanayiye adım attık. 1997’den beri Türkiye’nin en büyük 500 kurumu listesinde yer almaktayız. Ürettiğimiz her üründe temel önceliğimiz kalite oldu. Dünya standartlarında imal ettiğimiz fabrikamızda hijyen ve kalite en dikkat ettiğimiz hususlar arasında yer alıyor. Zade tesisleri 16 farklı kalite tescil belgesi ile ilk ve tektir. 200 bin metrekare açık ve 42 bin metrekare kapalı tesislerimizde günlük 400 ton üretim kapasitemiz bulunmaktadır. Tesislerimizde 40’ın üzerinde tohumdan yağ üretebiliyoruz. Ürünlerimizi 5 kıtada 60’ı aşkın ülkeye gönderiyoruz. İlk defa Türkiye’den Kosta Rika’ya yağ ihraç eden firmayız. Ürettiğimiz ürünler ile bir ayda 12 bin eve giriyoruz. Tüm bu çalışmalarımız ödüllerle taçlandırıldı. Helvacızade olarak sağlık alanında da kalite anlayışıyla hareket ediyoruz. Bu alanda hedeflerimiz gerçekten çok büyük.”

127 YILDIR FAALİYET GÖSTERİYORUZ

Daha sonra söz alan Helvacızade Yönetim Kurulu Üyesi ve Zade Vital CEO’su Dr.Mevlüt Büyükhelvacıgil de Zate Vital’in Türkiye’nin ilk sağlıklı yaşam markası olduğunu belirterek, konuşmasına şöyle devam etti: “Helvacızade olarak 127 yıldır faaliyetteyiz. İleri teknolojimizle Türkiye’nin en önemli bitkisel yağ üreticileri arasındayız. Üretim tonajı olarak Türkiye’de 3. sıradayız. Endüstriyel yağ-gıda üretiminde Türkiye sıralamasında 23. sıradayız. Gıda ilaç distribütörlük olarak 3 temel iş kolunda faaliyet gösteriyoruz. Helvacızade’nin her zaman misyonu sağlıklı nesillere katkıda bulunmak olmuştur. 1888 yılında başlayan yolculuğumuz bugün ilaç alanında genişlemiş durumda. 1994 yılından itibaren Avrupa Birliği, TÜBİTAK, Ege Üniversitesi ve Selçuk Üniversitesi gibi değerli kurumlarla işbirliği yapıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz AR-GE çalışmaları ulusal ve uluslararası düzeyde pek çok yayınlara ve ilklere dönüştü. 8 yıl önce başlattığımız AR-GE çalışmalarında tek hedefimiz vardı; besin destekleri alanında sizlere doğru ve güvenilir ürünler sunabilmek. Ege Üniversitesi ve İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma-Uygulama Merkezi (ARGEFAR) ile başlayan inovasyon yolculuğumuz Zade Vital’i sizlerle buluşturdu. Zade Vital’le büyük yollar kat ettik. Pek çok taşı yerinden oynattık. 3,5 yıldır pazardayız. Şu anda Türkiye’nin genelinde 7 bin üzerinde eczaneye ulaştık. 80’nin üzeri de Pharmetic grubu. Saha ekibimizle Türkiye’de 69 ilde düzenli doktor ve eczane ziyareti yapıyoruz. Tüm bu çalışmaları yürütürken tek bir amacımız var; Türkiye’nin ilaç ithal eden değil, ilaç ihraç eden bir ülke haline gelmesini görmek. Bu amaca ulaşmak için güçlü ve yetkin bir ekiple bir aradayız.”

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri