Zade Vital’den örnek çalışma

Zade Global CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil: “Ege Üniversitesi ile yürüttüğümüz iş birliği, ülkemize örnek oldu” dedi.

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı’nın yapımcılığını ve sunuculuğunu üstelendiği “Yakın Mercek” programına konuk olan Zade Global CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil: “Ege Üniversitesi ile yürüttüğümüz iş birliği, ülkemize örnek oldu” dedi.

Türkiye'nin önde gelen sağlıklı yaşam markası Zade Vital’in uluslararası operasyonlarını yürüten kardeş şirketi Zade Global’in CEO’su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil, Ege Üniversitesi’nde konuk olarak katıldığı “Yakın Mercek” programında, Ege Üniversitesi ve Zade Vital iş birliği ile gerçekleştirilen çalışmalardan bahsetti.

Üniversite-sanayi iş birliği için örnek bir proje

Üniversite-sanayi iş birliklerinde, bilim insanlarının ve sanayinin bir arada olması gerektiğini vurgulayan Büyükhelvacıgil, Zade Vital ve Ege Üniversitesi’nin yürüttüğü çalışmaların olduğunu dile getirdi: Ege Üniversitesi ile on beş yılı aşkın bir süredir bir arada çalıştıklarını belirten Büyükhelvacıgil, “Bu süre içinde, Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma-Uygulama Merkezi ile bir araya geldik. Zade Vital Ar-Ge altyapısında kurulan Zade Vital Doğal Ürünler Araştırma Uygulama Merkezi ve Zade & Zade Vital İbn-i Sina Ar-Ge Merkezi, Ege Üniversitesi’nin katkılarıyla Türkiye’de 18 bin eczaneye doğal bitkisel destekler sunuyoruz. Bunun yanı sıra, yurtdışında 20 ülkeye ihracat yapıyoruz.” Dedi. Ege Üniversitesi’nin, Türkiye’nin ilk sağlık markası olan Zade Vital’in geliştirilmesinde çok büyük katkıları olduğunun da altını çizen Büyükhelvacıgil, Üniversite-sanayi iş birliği anlamında, bilim insanlarının ve sanayinin bir arada olması gerektiği, Ege Üniversitesi ile yürütülen çalışmalarda, doktorlar ve eczacılar tarafından büyük bir ilgi gördüklerini de sözlerine ekledi. Büyükhelvacıgil ayrıca; Ege Üniversitesi ile sürdükleri verimli çalışmanın, Türkiye’deki üniversite-sanayi iş birliği için örnek bir proje olduğunun da vurguladı.

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Takımcı ise, Büyükhelvacıgil’in ziyaretinden dolayı duygularını şöyle dile getirdi: “Helvacızade Grubu, ülkemizin önde gelen ve en köklü aile şirketlerinden birisi. Üniversitemiz İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ile 15 yılı aşkın bir süredir üniversite-sanayi ve Ar-Ge iş birliği yapıyorlar.Zade Vital, binlerce yıldır şifa ve güzellik amaçlı kullanılan bitki, meyve ve tohumları Ar-Ge ile birleştirerek, dünyanın en zengin Cold Press ürün çeşitliliğini insanlarımızla buluşturuyorlar. Dr.Mevlüt Büyükhelvacıgil’in fakültemizi ziyareti bizleri ziyadesiyle memnun etti. Kendilerine teşekkür ediyorum.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri