Zade Vital ilki başardı

Zade Vital, İlaç Üretim Tesisi için Sağlık Bakanlığı’dan Üretim Yeri İzin Belgesi (GMP Sertifikası) aldı. Zade Vital, Türkiye’de ve dünyada ilk olarak yumuşak kapsül ve coldpressüretim için GMP sertifikasını aldı

Helvacızade Gurubu, ZADE VITAL markasıyla Türkiye’de ve dünyada bir ilke daha imza atarak, Sağlık Bakanlığı tarafından verilen ilaç üretim tesisi ‘GMP’ izin belgesi almaya hak kazandı. Helvacızade Grubu’na ait Konya’daki Zade Vital ilaç üretim tesislerinin GMP (GoodManufacturingPractices / İyi Üretim Uygulamaları) belgesini almasıyla birlikte dünyada bir ilk gerçekleşti. Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, İl Sağlık Müdürlüğü’ne gerçekleştirdiği ziyaretle Zade Vital Tesislerinin İlaç Üretim Yeri İzin Belgesi’ni İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci’den teslim aldı.

YETKİ  BELGELERİNE DİKKAT EDİLMELİ

GMP Belgesi’nin teslim töreninde konuşan Konya İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Hasan Küçükkendirci, Zade Vital’in Türkiye’de ve dünyada ilk defa coldpress ve yumuşak kapsül üretim izni alan firma olduğunu vurguladı. Belgenin içeriğiyle ilgili bilgi veren Küçükkendirci, “Zade Vital Konya’mıza değer katan önemli markaların başında geliyor. Bu markamızı; göndermiş oldukları belgeler neticesinde Sağlık Bakanlığı da tescillemiş oldu. Helvacızade Gurubu, Zade Viıtal markasıyla Türkiye’de ve dünyada ilk defa coldpress ve yumuşak kapsül üretim tesisi GMP izin belgesi almaya hak kazandı. Bu belge yumuşak çiğneme kapsülü, şurup, oral emülsiyon gibi birçok farklı formda ilaç olarak kullanılıp halkımızın yararına sunulabileceğine dair yetki belgesidir” diyerek vatandaşların Sağlık Bakanlığı tarafından verilen yetki belgelerini dikkate alarak tedavi yöntemi izlemesi gerektiğini ifade etti.

KONYA İÇİN BİR ONUR BELGESİ

GMP belgesinin Konya merkezli bir firma tarafından alınmasının onur verici bir gelişme olduğunun altını çizen Konya İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Hasan Küçükkendirci, “Uygunsuz merdiven altı diye tabir edilen yerlerde yapılan üretimler, pres sıkımlar ve hijyenik olmayan şartlar bizim tasvip etmediğimiz ve mücadele ettiğimiz konuların başında geliyor. Bu bağlamda Konya’ya böyle bir değer katılması GMP belgesinin Konya’daki bir firmaya verilmesi bizler açısından onur verici bir gelişme. Helvacızade Grubu’nu tebrik ediyoruz. Bunun yanında beşeri ilaçların üretimi konusunda bir ilacın daha onay aldığını biliyoruz. Tıbbi ilaç olarak kullanılan doğal ürünler var. Bu bir avantaj” diyerek bu avantajın Konya’dan dünyaya yayılmasının kendilerini çok sevindirdiğini dile getirdi. Türkiye’de ve dünyada ilk kez bitkisel bir tıbbi ürünün “Sağlık Bakanlığı Beşeri Tıbbi Ürün Ruhsatı” almasının haklı gururunu yaşadıklarını bildiren Helvacızade Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, hâlihazırda fabrikalarında 4 adet daha ruhsatlı ürünün üretim çalışmaları yapıldığını söyledi. Büyükhelvacıgil, “Grubumuza ait Konya’daki Zade Vital ilaç üretim tesislerinin GMP (GoodManufacturingPractices / İyi Üretim Uygulamaları) belgesini almasıyla birlikte dünyada bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Zade Vital Bitkisel Besin Destekleri Serisi’nin yumuşak kapsül ve sıvı şeklinde olmak üzere 8 farklı formda üretildiği tesiste, bitkilerin tohumlarından yağ elde edilmesinde kullanılan “ColdPress” yöntemi dünyada ilk kez GMP belgesi ile onaylanmış oldu. Avrupa’nın en yüksek yumuşak kapsül üretim kapasitesine sahip tesislerinden biri olantesisimiz içerisinde bulunan DÜAMER (Doğal Ürünler Araştırma ve Uygulama Merkezi), Selçuk Üniversitesi ile firmamızı bir araya getirerek üniversite / sanayi işbirliği ile ülkemize teknoloji tabanlı katma değerli ürünler kazandırma yolunda ilk model olma özelliği taşıyor” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri