Zade ilklere imza atıyor

Türkiye’nin sağlık markası Zade Vital ger, Zade Vital Yeni Genel Müdürü Beril Koparal Ayanoğlu’nu sağlık endüstrisine ve basın mensuplarına tanıttı

Ege Üniversitesi İlaç Geliştirme ve Farmakokinetik Araştırma Uygulama Merkezi ARGEFAR ile işbirliği içinde Türkiye’nin ilk besin destekleri markası Zade Vital’i geliştiren ve Konya’daki Zade Tesisleri’nde üreten Helvacızade, ülkemizin bitki zenginliğini farmasötik kalitede üretilmiş besin destekleri serisine dönüştürdü. Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil konuşmasında Helvacızade’nin 127 yıllık köklü bir geçmişe sahip kurumsallaşmış bir aile şirketi olduğunu vurguladı. Büyükhelvacıgil; 1888 yılında helva üretimi ile başlayan yolculuklarının bugün gıda, sağlık ve distribütörlük olmak üzere 3 ana iş kolunda devam ettiğinden bahsetti. Konya’da yer alan Zade Tesisleri’nin sahip olduğu 16 farklı kalite ve sistem belgesiyle alanında ilk ve tek olduğunu vurgulayan Tahir Büyükhelvacıgil, kaliteye öncelik vererek ileri teknoloji ile üretim yaptıklarını belirtti. 1997 yılından itibaren Türkiye’nin en büyük 500 kurumu listesinde yer aldıklarını aktaran Büyükhelvacıgil, Helvacızade’nin 2014 yılı cirosunu 294 milyon TL, 2015 hedeflerini ise 420 milyon TL olarak açıkladı.

ÜNİVERSİTE SANAYİ İŞBİRLİĞİ SÜRECEK

Helvacızade Gıda İlaç Kimya San. Tic. A.Ş. CEO'su Dr. Mevlüt Büyükhelvacıgil konuşmasında; 1994 yılından itibaren üniversite & sanayi işbirliklerinin pek çok yayına ve ürüne dönüştüğünü ifade etti. Türkiye’nin bitki zenginliği açısından Avrupa’nın en büyüğü olduğunu vurgulayarak, 3.155 endemik bitkimizin çok azının ürüne dönüştürülebildiğine dikkat çeken Büyükhelvacıgil, önce toplumumuza sonra dünyaya yüksek standartlarda üretilmiş bir marka sunmak amacıyla AR&GE çalışmalarına başladıklarını dile getirdi. Zade Vital®’in 38 çeşit ve 208 farklı formu ile alanında eczanelerde sunulan en zengin serisini oluşturduğunu söyleyen Büyükhelvacıgil, Zade Vital®’in kısa bir sürede 5.000’i aşkın eczaneye ulaştığını vurguladı. Türkiye’nin ilaç ithal eden ülkeden ilaç ihraç eden ülke konumuna gelmesine destek olmak için “Tarladan Ruhsata İlaç” hedefiyle çalışmalarına devam ettiklerini belirten Büyükhelvacıgil, Zade Vital® yeni Genel Müdürü Beril Koparal Ayanoğlu’nu takdim etti. Sağlık sektöründeki 20 yıllık tecrübesi ve 15 yıldır devam eden eğitmenliğiyle 20 bini aşkın öğrenci yetiştiren, sağlık iletişimi alanında da uzun yıllar sektöre öncülük eden Beril Koparal Ayanoğlu konuşmasında, Ogilvy Healthworld Türkiye Genel Müdürlüğü ve Ortadoğu ve Kuzey Afrika İş Geliştirme Direktörü görevinden, Zade Vital® Genel Müdürlüğü’ne uzanan yolculuğunu anlattı. Zade Vital®’i dünyada ülkemizi gururlandıracak bir marka haline getirecek ekibin bir parçası olmaya geldiğini belirten Ayanoğlu, sadece hastalı odaklı tıbbın artık “wellness / sağlıklı olma” yönüne kayması ve hastalanmadan uzun süre yaşamanın herkesin ortak hedefi haline gelmesiyle birlikte doğal destek ürünlerinin gün geçtikçe artan bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Doğal destek ürünleri pazarının 2015 yılı itibariyle dünyada 100 milyar doların üzerine çıkacağı düşünüldüğünde bu pazar içinde global bir oyuncu olmanın aslında hayal olmadığını söyleyen Beril Koparal Ayanoğlu Zade Vital® ile bu gerçeğe çok yakın olduklarını belirtti.

HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri