Zade, Gulfood 2011de iz bıraktı

Gıda sektöründe önemli bir yere sahip olan Gulfood 2011 Yiyecek, İçecek ve Otel Ekipmanları Fuarı, Dubaide gerçekleşti
Zade’nin her yıl takip ettiği uluslararası organizasyonlardan biri olan fuara, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da oldukça büyük bir katılım oldu. 81 ülkeden 3 bin 500 firma ve 152 ülkeden 55 binin üzerinde ziyaretçinin katılımıyla gerçekleşen fuarda, Zade markalı ürünler farklılığı ve kalitesiyle yine rakipleri arasından sıyrılmayı başardı.
Anadolu’da üretilen eşsiz lezzetleri başta Orta Doğu ve Kuzey Afrika olmak üzere tüm dünyadan katılan binlerce iş adamına sunan Zade, Dubai’de de ilgi odağı olmayı başardı.  Sektöründe dünyanın en ileri teknolojisini kullanarak bitkisel yağ üretimi yapan firma, Zade, Miksvit, Soyalin, Zade Catering, Miksvit Catering, Zade Naturel, Zade Organik markalarıyla Gulfood 2011 fuarına damgasını vurdu.
Dubai, her yıl dünyanın sayılı, bölgenin ise en önemli fuarları olarak kabul edilen 70 civarında fuara ev sahipliği yapıyor, ayrıca Hindistan, İran, Irak, Pakistan, Doğu-Kuzey Afrika ve Uzakdoğu ülkelerine açılan bir kapı ve yaklaşık 2 milyar nüfusa hitap eden bir pazar durumunda. Kişi başına düşen milli gelir itibariyle dünyanın sayılı zengin ülkeleri arasında yer alan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) topraklarının tarıma elverişli olmaması nedeniyle gıda ihtiyacının yüzde 90’ını ithalatla karşılıyor. Ürün kalitesi, satış sonrası hizmet, dürüstlük, güven ve ikili ilişkilere önem verilen pazar, ülke üzerinden sağlanacak dış talepleri yakalamak açısından da büyük bir potansiyel oluşturuyor. Tüm bu özelikleriyle Türkiye’nin dış ticaretinde en büyük pazarlardan biri olan ülkeye gerçekleşen ihracat performansı değerlendirildiğinde demir-çelik, mücevherat, makine ve gıda ürünleri ilk sıralarda yer alıyor. Bu bağlamda ülkemiz için de oldukça önemli olan bu fuar aracılığı ile Zade,  yurt dışında bilinirliğini artırma yolunda önemli bir adım daha attı. Dünya gıda sektörünün buluşma noktasında, Zade yetkilileri, küresel ekonominin nabzını tutarak, yeni pazarların kapısını araladı. Dünya’nın takip ettiği fuarda Zade, başarı zincirine bir halka daha ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri