Yyü'ye Yabancı Öğrencilerden İlgi

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kayıtların sona ermesiyle birlikte YYÜ'de 10 farklı ülkeden yaklaşık 450 öğrencilerinin olduğunu söyledi. Bu yıl 200'e yakın yabancı öğrenci kayıt yaptırdığını belirten...

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, kayıtların sona ermesiyle birlikte YYÜ'de 10 farklı ülkeden yaklaşık 450 öğrencilerinin olduğunu söyledi. Bu yıl 200'e yakın yabancı öğrenci kayıt yaptırdığını belirten Battal, "Yabancı öğrenci sayımız giderek artıyor. Bu sayının ek kontenjanlarla da artacağını düşünüyorum. Şu anda üniversitemizde 450 yabancı öğrenci bulunuyor." dedi.

    Van YYÜ, bu yıl yeni kayıt yapan 200 yabancı uyruklu öğrenciye eğitim verecek. Konuyla alakalı yabancı öğrencilerle basın toplantısı düzenleyen YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, 6 bin yakın öğrencinin üniversitelerini tercih ettiğini belirtti. YYÜ'nün 2023 yılına kadar Türkiye'nin en iyi 10 üniversitesinden biri olacağını ve bu yolda yürüdüklerini belirten Battal, "Bu yıl üniversitemize 200'e yakın öğrenci kayıt yaptırdı. Bu sayının ek kontenjanlarla da artacağını düşünüyorum. Geçen yıllarda kayıt yapan öğrencilerimizle birlikte 10 farklı ülkeden yaklaşık 450 öğrencimiz bulunuyor. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu sayı artacak. Kayıt yapan öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı.

    Yabancı Öğrenciler Koordinatörü ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Eray Çelik, yabancı öğrencilerin her türlü sorunlarıyla ilgilenecek bir birim oluşturduklarını söyledi. Yaklaşık 8 aydır web üzerinde çalışma yürüttüklerini ifade eden Çelik, "Yabancı uyruklu öğrencilerin üniversitemizde okuması için çok etkin bir tanıtım kampanyası yürütüyoruz. Bu kampanya çerçevesinde gerek burada 24 saat destek, gerek ilgili ülkelerde eğitim danışmanları şirketleri ile ilişkiler kurarak, öğrencilerin üniversitemize daha kolay ulaşmasını sağlıyoruz. İnşallah öğrenci sayımız da hedeflerimiz doğrultusunda önümüzdeki yıllarda artacaktır." şeklinde konuştu.

    Kuzey Irak Hevler şehrinden gelen ve ilahiyat fakültesi öğrencisi Kamaran Kurdi ile İran'dan gelen Hasan Taravati aynı duyguları paylaştıklarını, YYÜ'de okumaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

    İngiltere'den gelen arkeoloji öğrencisi Ash Barlow ve felsefe öğrencisi Kelly Marie Power, Van'ı ve YYÜ'yü çok beğendiklerini, kısa sürede hem Türkçe hem Kürtçe bazı kelimler öğrendiklerini söyledi. Barlow, ülkesinde Yunan ve Roma tarihi ile ilgili araştırmalar yaptığını ancak Urartular için bir imkan olmadığından Van'ı tercih ettiğini belirtti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri