Yüzme en zevkli okul

Aileler çocuklarının yaz sezonunu verimli geçirmesi için yaz spor okullarını tercih ediyorlar. 15 branşta hizmet veren yaz spor okullarında yoğun ilgi gören branşlardan birisi de yüzme

Aileler çocuklarının yaz sezonunu verimli geçirmesi için yaz spor okullarını tercih ediyorlar. 15 branşta hizmet veren yaz spor okullarında yoğun ilgi gören branşlardan birisi de yüzme

 

Okulların tatil olması ile birlikte aileler çocuklarının yaz sezonunu verimli geçirmesi için yaz spor okullarını tercih ediyorlar. Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde açılan yaz spor okulları çalışmalarını sürdürüyor. Atletizm, basketbol, voleybol, jimnastik, karate, tekvando, judo, güreş, masa tenisi, tenis, satranç, badminton, bisiklet, aerobik ve yüzme olmak üzere toplam 15 branşta hizmet veren yaz spor okullarında yoğun ilgi gören branşlardan birisi de yüzme. Yüzme branşını tercih eden minik sporcular yazın sıcak günlerini havuzunu serin sularında spor yaparak değerlendiriyor.

Minik sporcular bu okulda hem yüzme öğreniyor hem de yazın sıcağında serin sularda iyi vakit geçirme imkanı buluyor. Yüzme yaz spor okulları ile ilgili olarak bilgi veren yüzme antrenörü Cenk Utkuoğlu  branşa yaklaşık 500 kişinin kayıt yaptırdığını ifade etti. Utkuoğlu: Yaz spor okulları olarak Haftanın 2 günü 10 yakın grupla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarda çocuklarımıza benimle birlikte antrenör arkadaşlarımız Tuba Erben, Şerife Dilber, Melike Köpüklü ve Hatice Pamuk nezaret ediyor. Yaz spor okullarına 7-14 yaş grubu kayıtları alınıyor. Ancak Yüzme branşına ekstra olarak 5-6 yaş grubunda bulunan çocuklarımızda kayıt yaptırabiliyor. Burada yetenekli bulduğumuz öğrencilerimizin aileleri ile konuşarak öğrencilerimizi lisanslı sporcu yaparak Gençlikspor Kulübü bünyesine alıyoruz” diye konuştu.

KONYA’DA 5 YÜZME KULÜBÜ FAALİYET GÖSTERİYOR

Cenk Utkuoğlu Konya’da yüzme branşına yoğun ilgi olduğunu ancak yinede şehrin nüfusuna bakıldığı zaman bu sayının yeterli olmadığını ifade etti. Utkuoğlu Konya’da yüzme branşında 5 kulübün faaliyet gösterdiğinin de altını çizdi. Cenk Utkuoğlu: Yüzme branşında 5 kulüp faaliyet gösteriyor. Bu kulüplerin lisanslı sporcu sayısı yaklaşık 250. altyapıda da bir bakadar daha sporcu sayısı bulunduğunu tahmin ediyorum. Biz yılın 12 ayı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gençlikspor olarak 60 lisanslı sporcumuz ve bununla birlikte 30’a yakın da altyapıda sporcumuz bulunuyor” diye konuştu. Cenk Utkuoğlu, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından hayata geçirilen “Spor Engel Tanımaz” projesi dahilinde engellilere de yüzme dersi verdiklerini ve haftada 2 gün yapılan çalışmalara tüm engellileri davet ettiğini ifade etti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri