Yüzde 53 altı sıkıntıya sokar!

Cumhur İttifakının yerel seçimde yüzde 53'ten daha az oy alması durumunda yeni sistem tartışmalarının 1 Nisan sabahı başlayacağını söyleyen MHP İl Başkanı Çiçek, “Ülkenin buna gücü yok" dedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Avukat Murat Çiçek, seçime az bir süre kala ülke ve Konya gündemine dair merak edilenleri Merhaba Gazetesi İstihbarat Şefi Emre Özgül'e anlattı. Özgül'ün sorularını yanıtlayan Başkan Çiçek, AK Parti ve MHP'nin Türkiye genelinde en az yüzde 55 civarında oy alacağını söylerken aksi bir durum sonucunun ülke için hiç de iyi olmayacağını belirtti. Çiçek, “Diyelim ki vatandaş, Cumhur ittifakına ders verdi. Oy oranı yüzde 53'ün altına düştü. Böyle bir durumda Türkiye, 1 Nisan sabahına yeni sistem tartışmaları ile uyanır. Millet ittifakı zaten bugünden yeni sistem tartışmalarının da sinyalini veriyor. Yeni siyasi tartışmalar ile geçireceğimiz ne bir vaktimiz ne de lüksümüz var ” şeklinde konuştu.

YÜZDE 53 ALTI OY ÜLKEYİ SIKINTIYA SOKAR

“Yerel seçimin beka ile ne alakası var?” diyenlere cevap veren Çiçek, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz içte ve dışta büyük bir tehlike ve saldırı altındadır. Bu yüzden vatandaşımız, birilerine ders verme tutumu içinde olmamalıdır. Beka meselesinin özeti, yeni sistem tartışmalarının gün yüzüne çıkmasıdır. 1 Nisan sabahı bu tartışmalar başlar. Millet İttifakı zaten tartışmanın sinyalini veriyor. İçindekileri dışa vurdular. Yine diyorum, yüzde 53 altında bir oy çıkarsa bunlar yaşanır.

Bu durum, Türkiye'yi çıkmaza sokar. Bugün itibari ile kendi ayakları üzerinde duran bir Türkiye'nin varlığı söz konusudur. Elimizi zayıflatmak istiyorlar ve bu da bir üst aklın düşüncesidir. 31 Mart seçimleri yine belirtiyorum çok önemli her anlamda. Çünkü istenilen sonuç çıkarsa önümüzde bir 4-5 yıl seçim olmayacak. Siyasi istikrar, ekonomik gidişata da yansıyacak. Bu tabloya ihtiyacımız var. Millet ittifakının ev sahibi, CHP ve İYİ Parti görülüyor ama asıl ev sahibi HDP'dir. Ayrıca bizim liderlerimizin söylemleri, vatandaşın gerçeği görmesi içindir. Bizim seçmenler ile bir derdimiz yok. Hepsinin kararına saygılıyız.”

KONYA'DA EN AZ YÜZDE 70 ALACAĞIZ

“Konya'da hangi belediye hangi partiye verilecek konusunda pazarlık içine girmedik ve oy kaygımız da olmadı” diyen Çiçek, “Bizim partimizde önce ülkem ve milletim anlayışı hakimdir. Allah korusun, 1 Nisan sabahı sistem tartışması ile uyanan Türkiye'de o zaman belediyelerin ne önemi kalır? Konya'da ittifak dağılımı yapılırken, 2014 yerel seçim sonuçları baz alınarak bir yol izlendi. Bizim 2014 yılında 3 belediyemiz vardı. AK Parti'de de 26 belediye vardı. Daha sonra bir belediye daha kendilerine geçti. Yine meclis üyeliklerinde de aynı şekilde dağılım yapıldı. 'Biz, tek başımıza seçime girsek şu kadar bu kadar belediye alırdık' tartışmalarını gereksiz görüyoruz. Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminin oturmasın istiyoruz sadece. 31 Mart seçimleri bu yüzden de çok önemli. Biz, çok samimiyiz Cumhur İttifakı olarak. Adayımız da Uğur İbrahim Altay'dır. Uğur beyin karşısında da güçlü bir aday göremiyorum. Ben, diğer partilerin adayı kim onu bile bilmiyorum. Vatandaş nasıl bilsin? Ayrıca projeleri ne? Biz, en yüksek oy almak için çalışacağız. Saha çalışmalarımız sürüyor. Sahada bir sıkıntı yok ama rehavete kapılmamamız gerekiyor. 22 gün var seçime. Siyasi anlamda 22 gün uzun bir süredir. Çalışacağız. Türkiye geneli inşallah Cumhur İttifakı en az yüzde 55, Konya'da da yüzde 70 alacağız. Ülkenin özellikle ekonomik anlamda yaşadığı bir sıkıntı var. Bu gerçeği biliyoruz. Ama vatandaş da ekonomik saldırının nereden geldiğini biliyor. İşimiz kolay değil. Fakat vatandaş sıkıntı yaşasa da gerçeklerin farkında. Ben, vatandaşımızın yine ferasetli davranacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

EMRE ÖZGÜL

 

 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri