‘Yüzde 30 az yüzde 50 yapın’

Erbakan Hükümeti dönemindeki ekonomi programına değinen SP Genel Başkan Baş Danışmanı Mustafa Özkafa, bürokratların Mesut Yılmaz’ın verdiği yüzde 30’luk zammı geri alalım talebine ‘yüzde 30 az yüzde 5
Saadet Partisi Kadınhanı İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi Kadınhanı Belediye Konferans Salonu’nda yapıldı. Pazar günü gerçekleştirilen kongre, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Baş Danışmanı ve Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa, Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen ve çok sayıda davetli icabet etti. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Kadınhanı İlçe Başkanı Refik Cancan, faaliyet raporunu okudu. Çalışmalarının devam edeceğini kaydeden Cancan, Milli Görüş’ün 3. büyük şahlanışını yapacağına inandıklarını söyledi.
MİLLET,‘YETER ARTIK’DİYOR
Kadınhanı ilçe teşkilatının çalışmalarından memnun olduğunu kaydeden Saadet Partisi Konya İl Başkanı Mehmet Şen, hükümete yüklendi ve emaneti almak için teşkilatından daha çok çaba sarf etmelerini istedi. Şen, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: “Teşkilatımızın tüm birimleri daha üstün gayretleri ortaya koymalı. Sadece ilçe başkanımız ve yardımcıları değil, delegelerimiz ve müşahitlerimiz ile belde ve mahallelerimizde daha çok çalışmalıyız. Çünkü İnsanımız artık tahammül sınırını aştı ve sabrı kalmadı. İktidara ‘artık yeter’ diyor. 2002 yılında çıktınız ve 3 yıl istediniz, verdik. Sonra bir seçim daha geldi 4 yıl istediniz, milletimizde çeşitli yönlendirme ve tesirlerle onu da verdi. 2009’da bir fırsat daha verdi aziz milletimiz. Ama 2011 yılındayız ve insanlarımız ‘artık yeter’ demeye başladı. Bizler ilçe ziyaretlerimizde bunu açıkça görüyoruz. Yapacağımız çalışmalarda biraz daha gayret göstermemiz, milletimizin gerçekleri yakinen görmesine imkân hazırlayacaktır” dedi.
“MİLLİGÖRÜŞ MÜSTESNA BİR GÖRÜŞTÜR”
Milli Görüş hareketinin serüveni hakkında bilgi veren SP Genel Başkan Baş Danışmanı Mustafa Özkafa, Milli Görüş’ün insanlığın yarım asrına mührünü vuran müstesna bir dünya görüşü olduğunu vurguladı. Özkafa, “Ülkemizde ve Dünyamızda müspet ve olumlu hadiselerin altında Milli Görüş’ün etkisi görülmektedir” dedi. Mevcut dünya düzeninin zulme dayalı ve gayri adil olduğunu söyleyen Özkafa,  BM toplantısında İsrail’in işlediği suçlardan dolayı 40’a yakın ülkenin tepkisine ve telin etmesine rağmen Amerika’nın karşı çıkması ile hiçbir yaptırımın yapılamadığına dikkat çekti. Özkafa, “Biz Dünyada gayri adil, zulümlere ve Amerikan hegemonyasına dayalı dünya sistemini asla kabul etmiyoruz” diye konuştu.
“YÜREĞİN YETİYORSA FİLİSTİN’İ TANI”
İsrail’in Uluslararası sularda işlediği cinayete değinen Özkafa, hükümetin İsrail’e tazminat ve özür talebinden başka hiçbir şey yapamadığını söyledi. “350 milletvekili ile ‘One minute’ çıkışına ve bunun İslam ülkelerindeki olumlu etkisine rağmen Mavi Marmara’da yaşananlara karşı Hükümet, özür dile, tazminat öde demekten başka İsrail’e haddini bildirecek hiçbir şey yapamadı” diyen Özkafa, şöyle konuştu: “Arjantin, Venezuela ve Brezilya gibi ülkeler başta olmak üzere 12 ülke Filistin’i tanıdı.  Başbakan Erdoğan, yüreğin yetiyorsa hemen şimdi Filistin Devleti’ni tanı da o zaman görelim.” Ekonomi ile ilgili açıklamalarda bulunan Özkafa, 2011 yılı bütçe görüşmelerinde CHP’li bir vekilin soru önergesine karşın, Maliye Bakanının 2002 yılından 2010 yılına kadar olan dönemde toplam borcun 257 Milyar TL’den 479 Milyar TL’ye çıktığını söylediğini dile getirdi. Özkafa, “Yılda faize ayrılan miktar, sürekli artan dış borç, istihdam ve üretimden uzak ekonomi anlayışı ile netice ortadadır. İşte Tayyip Beyin karnesi budur” dedi.
“ERBAKAN HOCA, ‘YÜZDE 30 ZAM AZ OLUR, YÜZDE 50 YAPIN’ DEDİ”
54. Erbakan Hükümeti döneminde ki ekonomi politikaları hakkında örnekler veren Özkafa, Başbakan Erbakan’ın hükümeti kurmasından sonra ilk işinin Memura yüzde 50 zam yapmak olduğunu söyledi. Özkafa konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Mesut Yılmaz, Hükümeti istifa edince, giderayak bol keseden zam bağışlamış ve kararname ile memura yüzde 30 zam açıklamıştı. Hükümet düştü. Erbakan Hoca Başbakan oldu. Gelir gelmez, müsteşarlar ve bürokratlar geldiler dediler ki, Sayın Başbakan, Mesut Yılmaz, hükümet düşmeden yüzde 30 zam açıkladı. ‘Zammı geri aldırmak ve düşürmek düşüncesi ile ne yapacağız’ dediler. Erbakan Hoca dedi ki, ‘Yahu bu hayat pahalılığında ve enflasyon canavarında yüzde 30 zammı olur, bunu en az yüzde 50 yapın.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri