‘Yuva’nın gururları

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Çocuk Yuvası, miniklerinin hazırlayıp sunduğu programda salonu dolduran yüzlerce davetli güzel bir akşam geçirdi


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Çocuk Yuvası tarafından hazırlanan program önceki akşam Alaaddin Keykubat Salonu’nda yapıldı. Vali Aydın Nezih Doğan’ın eşi Hatice ve annesi Sultan Doğan’ında katıldığı programda birbirinden güzel gösteri sunan minikler tam not aldı. Çeşitli nedenlerden dolayı Çocuk Yuvası’nda yaşamak zorunda bırakılan minikler büyüklere taş çıkartan performansları ve kabiliyetleri ile büyük alkış alırken güldürürken bile yüzlerinde oluşan hüzün herkesi duygulandırdı.
Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Cemil Paslı ve Çocuk Yuvası Müdürü Abdullah Erdem, Çocuk Yuvası öğretmenleri, görevlileri ve çok sayıda miniğin katıldığı program ilk olarak öğrencilerin kendi el emekleri olan resim sergisinin açılışı ile başladı. Gece geç saatlere kadar süren programda miniklerin öğretmenlerinin katkıları ile hazırladığı program büyük bir coşku içerisinde geçti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın ardından gösterime sunulan ve Konya Çocuk Yuvası’nın anlatıldığı ve hüzünlü görüntülerin yer aldığı slayt gösterisi ilgi ile izlendi.
Konuşmaların ardından 4-5 ve 6 yaş grubu miniklerin sergilediği halk oyunu, memleketim mizanseni, şirinler, müzikli oyun, Nasreddin Hoca, heykel ve kelebek isimli gösteri, mehteran, ayna grubu, cici kızlar, tiyatro, jimnastik gösterilerinin ardından 7-12 yaş grubu çocukların sunduğu müzik dinletisi ile sona erdi.
Alaaddin Keykubat Salonu’nu dolduran protokol üyeleri ve davetliler programın sonuna kadar minikleri ilgi ile izlediklerini ifade ederek, “Bir takım ailevi nedenlerden dolayı Çocuk Yuvası’nda barınmak zorunda kalan yavrularımız ne kadar başarılı olduklarını ve kendilerine imkan tanındığı zaman neleri başarabileceklerini en güzel şekilde gösterdiler. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile düzenlenen bu etkinlikte görev alan tüm yavrularımızı ve onların böylesine güzel yetişmelerine emek veren öğretmenlerini, idarecilerini ve tüm yetkilileri tebrik ediyoruz. Bizce 23 Nisan en çok bu yavrularımızın hakkı idi. İnşallah her günleri bayram gibi geçer” diyerek duygularını dile getirdi.

ALİ SAİT ÖGE
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri