Yürüyen ikram çeşmesi

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi bünyesine kazandırılan yürüyen ikram çeşmesi, yürüyen platform-sahne ve konuşan bank sistemleri vatandaşların hizmetine girdi.

Konya’nın Beyşehir İlçe Belediyesi bünyesine kazandırılan yürüyen ikram çeşmesi, yürüyen platform-sahne ve konuşan bank sistemleri vatandaşların hizmetine girdi. Atatürk Anıtı önündeki meydanda düzenlenen tanıtım programında İlçe Belediyesi’nin araç filosuna dahil edilen araç ve iş makineleri de tanıtıldı.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun yaptığı konuşmada, hep ilkleri yapmak için durmadan çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Beyşehir'e ne yapıyorsak hep ilki olması için uğraşacağız, Konya'da ve Türkiye'de hizmette de hep ilk olmanın yollarını arayacağız. Beyşehir Belediyesi’ne kazandırdığımız yürüyen ikram çeşmesi ile gittiği her noktada 5 dereceden 55 dereceye kadar sıvı dağıtımı yapılabilecek. Yaz günü 5 derecede limonata dağıtabileceğiz, kış aylarında 40 derecede çorba dağıtabileceğiz, özelliği bu. Mübarek gecelerde, açılışlarda, okullarda talep edilen gittiği her noktada hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız" dedi.

Belediyeye kazandırdıkları yürüyen sahne ve platform hakkında da bilgiler veren Özaltun, açılmış haliyle görülen platformun kapatılıp her yere götürebilecek özelliği sahip olduğunu, açıldığında ortaya çıkan sahne ve platforma güneşlik sisteminin kurulabildiğini, içerisindeki LCD televizyon ve ses sistemi ile birlikte okullarda gösteriler yapılabileceğini, çok maksatlı olarak değerlendirilebileceğini söyledi. Yürüyen mobil platformun da Beyşehir Belediyesi makine parkına dahil olduğunu vurgulayan Özaltun, konuşan bank sisteminin de Beyşehir’de bir ilk olduğunu söyledi. Akıllı bank olarak da adlandırılan bankların tarihi ve kültürel varlıkların bulunduğu yerlerin tanıtılmasında kullanılacağını aktaran Özaltun, "Vatandaşımız bu banka oturduğunda Beyşehir'i hem Türkçe, hem de İngilizce, Almanca gibi farklı dillerde anlatıp tanıtabilecek. Bu bank bunu yapıyor. İlk etapta tarihi Eşrefoğlu Camimizin etrafına planlıyoruz, ilerleyen süreçte Kubadabad Sarayları, Eflatunpınar Anıtı ve Fasıllar Anıtları gibi tarihi mekan ve abidelerin olduğu noktalara da yerleştirip ilçemizin turizmi ve tanıtımına katkıda bulunması için gayret göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun, Beyşehir Belediyesi filosuna dahil edilen zabıta, cenaze, evde bakım hizmet aracı, hasta nakil aracı, yol süpürme araçları, belediye otobüsü, sepetli vinç gibi araç ve iş makinelerinin de tanıtımını yaptı. Özaltun, tanıtımın ardından yürüyen ikram çeşmesinden vatandaşlara ve programa katılan protokole kendi elleriyle limonata ikram etti. Ardından programa katılan vatandaşlara ikram çeşmesinden limonata servisi yapıldı.

Tanıtım programına Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürü İsmail Selim Uzbaş, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, Başkan Yardımcısı Hazım Kesme, belediye meclis üyeleri, kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlçeler Haberleri