Yürüteçlerindeki büyük tehlike

Doç. Dr. Can Demir Karacan, ailelere, yürüteçlerin doğurduğu tehlikelerle ilgili uyarılarda bulundu

Doç. Dr. Can Demir Karacan, yürüteçlerin bebeklerin yürümeyi öğrenmesini kolaylaştırdığı kanısının yanlış olduğunu söylüyor. Karacan, çalışmaların birçoğunun bu araçların yürümeyi birkaç hafta geciktirdiğini ortaya koyduğunu ifade ediyor. Karacan, "Yürüteç kullanan bebekler, önce anormal bir yürüme biçimi kazanabilirler, fakat bu durum kısa süre içinde düzelir." diyor.

Asıl sorunun bu araçların güvenilir olmamasından kaynaklandığına işaret eden Karacan, "Yürüteçler, çok sayıda bebeğin hastane acillerine getirilmesine yol açıyor. Çocuk, basamak/merdivenden düşüyor, boğulma ve zehirlenmeler yaşıyor. Bunların bir kısmı ne yazık ki ölümle sonuçlanmaktadır." uyarısını dile getirdi.

Karacan'a göre aileler bebeklerinin güvenliği için yürüteçten uzak durmalı. Bebek yürüteçleri yerine, yürütece benzeyen ama tekerlekleri olmayan, oturağı dönebilen, eğilebilen, yukarı aşağı hareket edebilen araçlar kullanmalı. Bebeklerin oturup, kalkıp, emekleyip yürüyebileceği emniyetli oyun alanları da uygun bir seçim.



İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri