Yürüme Zorluğu Çeken Hasta Manuel Terapi İle Sağlığına Kavuştu

Adana’da ilk kez uygulanmaya başlanan manuel terapi ve fizyoterapi yöntemi ile 100 metre bile yürüyemeyen hasta sağlığına kavuştu.Adana’da bel fıtığı olan ve her iki kalçasında protez bulunan hasta, şiddetli ağrı şikayetleri nedeniyle...

Adana’da ilk kez uygulanmaya başlanan manuel terapi ve fizyoterapi yöntemi ile 100 metre bile yürüyemeyen hasta sağlığına kavuştu.

Adana’da bel fıtığı olan ve her iki kalçasında protez bulunan hasta, şiddetli ağrı şikayetleri nedeniyle Özel Adana Medline Hastanesi’ne başvurdu. Gerekli ortopedik muayene ve tetkikler sonrasında hastaya manuel terapi uygulanmaya karar verildi. 8 seans sonunda ağrılarından kurtulan hastanın sağlık durumunun iyi olduğu ve ağrılarından kurtulduğu belirtildi.

Hastanın manuel terapiye olan inancının zaman içerisinde arttığını ifade eden fizyoterapist Kemal Aksungur, “Hasta sağlığının düzelmesi için Türkiye’de çok fazla yere gitmiş fakat çözüm bulamamış. Bu yüzden bize de çok inanarak gelmedi. Tedaviyi, hiçbir alet ve makine kullanmadan yalnızca manuel terapi yöntemi ile yaptık. Tedaviden sonra kasları desteklemek için omurga mobilizasyonları yaparak omurgayı esnettik. Direk nokta atışlarla protezin etrafındaki ağrı yapan kas gruplarını gevşettik. Hasta şu anda gayet iyi. Artık ilaç kullanmıyor ve daha da önemlisi yaşam standartları eski haline döndü. Yakında hastamız platese yapmaya başlayacak.” dedi.

BEL AĞRILARININ YÜZDE 10’U FITIĞA BAĞLIDIR

Manuel terapinin bel, boyun ve bütün vücut eklemlerindeki ağrı ve fonksiyon bozukluklarının tedavisinde kullanılan başarılı bir yöntem olduğunu söyleyen fizyoterapist Aksungur, şöyle dedi: “Manuel terapi, el ile yapılan ilaçsız bir tedavi şeklidir. Bu tedavi şeklini kullanırken, çok iyi anatomi ve klinik bilgiye sahip olmak gerekir. Bel ağrılarının ancak yüzde 10’u bel fıtığına bağlıdır. Yüzde 90 bel ağrısı, omurga kemiklerine ve bunları hareket ettiren kaslar ve eklemlere bağlı olarak oluşmaktadır. Günümüzün insanı az hareket ediyor. Çoğumuz masa başında veya tezgah başında kısıtlı hareketleri mesai süresince tekrarlıyoruz. Bunun doğal sonucu olarak bel kaslarımız zayıflıyor ve üzerine bir de aşırı kilolar binince bel ağrıları kaçınılmaz oluyor.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri