YURTKUR işçilerine sahip çıkılacak mı?

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıçın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde YURTKUR Konya Bölge Müdürlüğüne bağlı yurtlarda çalışırken işlerine son ver

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde YURTKUR Konya Bölge Müdürlüğü’ne bağlı yurtlarda çalışırken işlerine son verilen mağdur işçilerin durumunu gündeme getirdi. YURTKUR Konya Bölge Müdürlüğüne bağlı yurtlardaki işlerle ilgili hizmet alımı yapılan müteahhidin değişmesi üzerine, yeni müteahhit tarafından mevcut işçilerin sokağa bırakıldığını kaydeden Mustafa Kalaycı, “Merkez ve ilçelerde bulunan yurtlarda taşeron işçisi olarak çalışan 200’ün üzerindeki işçi işini kaybetmiştir” dedi.

Mustafa Kalaycı, Bakan Kılıç’tan şu soruların cevaplanmasını istedi: “Yurtlarda çalışırken işleri ellerinden alınarak sokağa bırakılan taşeron işçilerine sahip çıkacak mısınız? Tekrar işlerine dönebilmelerini sağlayacak mısınız? Ailelerin çocuklarını güvenerek emanet ettiği YURTKUR öğrenci yurtlarında verilen hizmetlerin, kamu disiplini altında kadrolu personel eliyle yürütülmesi daha doğru değil midir? Bu kapsamda mevcut taşeron işçilerine kadro verilmesi konusunda bir çalışmanız olacak mıdır? AKP Hükümetince 400 binin üzerinde taşeron işçi çalıştırılmaktadır. Gençlikten Sorumlu Bakan olarak, gençlerimizin sömürülmesine, güvencesiz bir şekilde, düşük ücretle, adeta köle gibi çalıştırılmasına karşı bir tedbir alınmasını sağlayacak mısınız?”

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri