Yurt iflas etti, öğrenciler ortada kaldı

Aksaray'da, özel bir yurt yönetiminin iflas edildiğine ilişkin duyurusunun ardından yaklaşık 140 üniversite öğrencisi, sıkıntı yaşıyor.
Üniversite öğrencisi 80 kız ve 60 erkeğin kaldığı özel bir öğrenci yurt yöneticilerinin iflas ettiğinin duyurulmasının ardından, öğrencilere verilen yemek ve ısınma gibi hizmetler durdu. Bazı öğrenciler evde kalan arkadaşlarının yanına geçerken, bazı öğrencilerin ise diğer yurtlara çıktıkları öğrenildi. Aksaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Sağlam, söz konusu yurdun faaliyetlerini durdurduğunu öğrenmeleri üzerine, açıkta kalan öğrencilere sahip çıkmak için harekete geçtiklerini söyledi.
''Bunlar bizim öğrencilerimiz, onları ortada bırakacak değiliz'' diyen Sağlam, ''Bize talepte bulunan 70 kız öğrencimizi Aksaray Üniversitesi Konukevi olarak düzenlenen eski Mühendislik Fakültesi binasına yerleştireceğiz. Aynı yurtta kalan öğrencilerden bize başvuruda bulunan 20 kadar erkek öğrencimizi ise Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURT-KUR) Aksaray Yurdu'na yerleştireceğiz'' dedi. Sağlam, öğrencilerin yeni yurtlarına yerleştirilme işlemine yarından itibaren başlanacağını, iflas eden yurtta kalan tüm öğrencilerin barınabileceği kadar yatağa sahip olduklarını ifade etti.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri