Yurt içi piyasalarda gözler Enflasyon Raporu'nda

Küresel piyasalar ABD'de ekonomisine dair endişelerin devam etmesiyle karışık seyrederken, yurt içinde de Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın yapacağı Enflasyon Raporu sunumu yatırımcıların odağına yerleşti.

Pazartesi günü görülen tarihi satış baskısından sonra salı ve çarşamba günleri piyasalarda toparlanma eğilimi görülmesine karşın küresel piyasalardaki risk algısı devam ediyor.

Analistler, piyasalarda satış baskısının bittiğini söylemek için çok erken olabileceğini kaydetti.

Bilanço sezonu da hisse ve sektör bazlı oynaklığın yüksek seyretmesine neden olurken, şirket bilançolarının beklentileri karşılayamaması küresel piyasalarda risk iştahını azalttı.

Analistler, resesyon endişelerine zayıf gelen şirket bilançolarının da eklenmesinin piyasalarda endişeleri tetiklediğini söyledi.

ABD'de geçen hafta açıklanan istihdam raporundaki verilerin resesyon endişesini artırdığını anımsatan analistler, bugün ülkede açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları verisinin ülkedeki iş gücü piyasası hakkında daha fazla kanıt sunabileceğini ve piyasaların yönü üzerinde belirleyici olabileceğini kaydetti.

Öte yandan para piyasalarındaki fiyatlamalarda ABD Merkez Bankası'nın (Fed) politika faizinde 50 baz puanlık indirim yapma ihtimali yüzde 70'in üzerine çıktı.

ABD'de 10 yıllık tahvil faizi 4 baz puan azalışla 3,91 seviyelerinde seyrediyor

Dolar endeksi yüzde 0,1 azalışla 103 seviyelerinde, altının ons fiyatı yüzde 0,5 artışla 2 bin 395 dolar, Brent petrolün varil fiyatı ise yüzde 0,2 azalışla 78,1 dolar seviyelerinde seyrediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri