Yurt fiyatları ikiye katlandı!

Pandemiden dolayı iki yıldır kapalı kalan ve hizmet veremeyen yurtlar, bu sene fiyatları yükseltti. Konya'da kişi sayısı ve imkânlarına göre yurt fiyatları 8 ile 26 bin lira arasında değişecek. Öğrencilerin öncelikli tercihi yine KYK yurtları olacak.

YKS tercih sonuçları açıklandı. Öğrencileri şimdi de kayıt heyecanı sardı. Kayıtlarla birlikte öğrencilerin yurt veya ev arayışı da başlayacak. Konya'da ev kiralarının son günlerde afaki artışı, öğrencilere daha çok yurt tercihi yaptıracak. Yurtlar da bu yıl geçtiğimiz yıllara oranla daha pahalı olacak. 2 yıldır kapalı kalan yurtlarda barınma ücreti arttı. Tercihe göre yurt fiyatları 8 bin ve 26 bin lira arasında değişiyor. Yemek, oda sayısı, yurtların fiyatlarının değişiklik göstermesini sebep oluyor.

FİYATLAR PANDEMİ ŞARTLARINA GÖRE BELİRLENDİ”

Öğrenci yurtlarının pandemi şartlarına göre hazırlandığını, fiyatların da buna göre belirlendiğini belirten Yurt-Der Başkanı Ahmet Kantemiz, “Üniversite tercihleri açıklandı. Özel yurtlarımız hazırlıklarını tamamladı.Konya’da bulunan özel yurtlar pandemi koşullarına göre hazırlıklarını tamamladı. Heyecanla Konya'ya gelecek öğrencilerimizi bekliyoruz. Fiyatlarımız 8 bin ila 15 bin TL arasında değişiyor. Yurtların sunduğu imkânlara göre fiyatlar değişiklik gösteriyor. Artık bakanlık tarafından yapılacak açıklamalara göre hareket edeceğiz. Ancak şuan için yurtlarımız öğrenci karşılamak ve ağırlamak için hazır durumda. Konya’yı tercih eden tüm kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum” dedi.

KYK YURTLARI KADAR DESTEK ALAMADIK

Öğrencilerin ve yurt sahiplerinin olası yeni bir kapanmaya karşı tedirgin olduklarını ifade eden Kantemiz, şunları kaydetti: “Pandemi şartlarından dolayı yurtlarımız 2 yıldır hizmet veremiyordu. Bununla beraber özel yurtlar KYK yurtları kadar destek alamadı. Bu sene öğrenciler de tedirgin. 'Yeniden kapanma olursa, okullar tekrar online ders sistemine geri dönerse yurt kayıt ücretlerimiz ne olacak' gibi endişeler taşıyor. Şuan için bunun ile alakalı net bir açıklama yapılmış değil ancak öğrencilerin ve yurt sahiplerinin mağdur olmaması için bu konuların bir an evvel netleşmesi gerekiyor.”

FİYATLAR VELİLERİ ZORLUYOR

Konya’da özel yurt işletmelerinin fiyatları ise bir odada kalacak kişi sayısına göre değişiklik gösteriyor. 9 kişilik bir kişinin kalacağı oda fiyatı, 6 bin 900 TL’den başlıyor. Yurdun imkânları arttıkça fiyatlar 26 bin TL’ye kadar yükseliyor.

ÖĞRENCİLERİN İLK TERCİHİ KYK YURTLARI

Üniversiteyi yeni kazanan gençlerin ilk tercihi, KYK yurtları oluyor. KYK yurtlarının fiyatlarının cazip olması, olası bir kapanma durumunda mağduriyetin daha az olacağı fikri öğrencileri ve velileri KYK yurtlarına yönlendiriyor. KYK yurtlarının bu sene içerisinde 350 TL olması bekleniyor. KYK yurtlarına yerleşemeyen öğrenciler ise yine özel yurt ve evlere yönelecek.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri