Yurt dışında yaşayan Türklerin sorunlarını biz çözeceğiz

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının yaşadığı sorunlara ilişkin TBMM kürsüsünden açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının yaşadığı sorunlara ilişkin TBMM kürsüsünden açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçtiğimiz hafta grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmayı anımsatan Yokuş, yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının birikmiş birçok sorunu olduğunu kaydetti.

Türk vatandaşlarının temsil ve çifte vatandaşlık gibi birçok sorunu olduğunu ifade eden Yokuş, şunları söyledi: "Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın yaşadıkları ülkelerde temsil sorunları var, çifte vatandaşlık ve hukuki sorunları var; ayrıca, bulundukları ülkelerde katılım ve entegrasyon sorunları olduğu biliniyor, ayrımcılık ve dışlanmaya maruz kalıyorlar; yine, yabancı düşmanlığıyla yüz yüze kalıyorlar. Bu kardeşlerimiz hayatlarını sürdürmek ve ülkelerine döviz kazandırmak için âdeta gönüllü bir sürgüne tabi oldular, çok ağır şartlarda çalıştılar, yurt dışında çalışıp hem yaşadıkları ülke ekonomisine hem de ülkemizin ekonomisine büyük katkı sağladılar. Zor koşullara göğüs geren fedakâr vatandaşlarımız memleketlerine duydukları sevgiden zerre taviz vermediler; sıla ve gurbet arasında vatan sevgisini, memleket sevgisini hep yüreklerinde yaşattılar, kimliklerini hep korumaya çalıştılar. Bu yüzden onları sadece döviz kaynağı gibi gören bir zihniyeti kabul edemeyiz, onları yaşadıkları ülkelerdeki sorunlarıyla baş başa bırakamayız. Çünkü onlar bizim gurbetteki gönül ve kültür elçilerimizdir"

AK PARTİ'NİN DİŞE DOKUNUR HİÇBİR POLİTİKASI YOK

"AK Parti iktidarı sadece ülkemizde yaşayan vatandaşlarımız için değil, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için de kendi siyasi çıkarlarını düşünerek hareket ediyor, beceriksizliklerini diaspora siyasetine de yansıtıyorlar" diyen Yokuş, "Yurt dışındaki vatandaşlarımıza hizmet için kurulan enstitüler, vakıflar ve başkanlıklar yandaşlara istihdam alanı olarak kullanılıyor. Bugün geldiğimiz noktada AK Parti'nin yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız için dişe dokunur hiçbir politikası yoktur. AK Parti'nin nazarında yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın AK Parti'nin siyasi hedefleri doğrultusunda kullanışlı oldukları sürece bir değerleri vardır" ifadelerini kullandı.

Yurt dışında yaşayan vatandaşlar için gümrük ve sınır kapılarındaki gişe sayısını artıracaklarını kaydeden Yokuş, "Geçişleri hızlandırmak için her araca "gümrük danışmanı" adı altında görevli tahsis edeceğiz. Yine, cenaze ve kurban işlemlerinde İslami gerekliliklere uygun uygulamaların yapılmasını sağlayacağız. Vefat etmiş vatandaşlarımızın cenaze ve yol işlemlerinin tamamını devlet bütçesinden karşılayacağız. Yurt dışında kurban kesim alanlarının hizmete açılması için ilgili ülkelerle iş birliği içinde olunacak, İslami kurallara uygun kesimhane ve alanlar sağlattıracağız. Sözün özü, İYİ Parti iktidarında yeryüzünün neresinde yaşarlarsa yaşasınlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı sıfatında olan tüm vatandaşlarımıza hak ettiği değer verilecek ve onların yüzleri güldürülecek" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri