Yüreklere dokundular

Hamider’in gönüllü anneleri kahvaltı etkinliğinde buluştu. Programda konuşan Hamider Kadın Kolu Başkanı Fatma Yanartaş; “Bizler maddi ve manevi yardıma muhtaç çocuklarımızdan sorumluyuz” dedi

Hamider’in hanımlarının oluşturduğu Gönüllü Anneler, Gazyağcı Furun Kebabı’nda kahvaltı etkinliğinde buluştu. Yoğun katılım ile gerçekleşen programda konuşan Hamider Kadın Kolu Başkanı Fatma Yanartaş katılan herkese teşekkür etti. Yanartaş; “ Programı çocuklarımıza yapılan yardımda, annelerimizin de ellerini taşın altına koymasını istediğimiz için düzenledik. Biz kadınlarda aslında hami olabiliriz. Bu vesile ile bugün toplanan hanımlarda bir çocuğumuzun bir yıllık hamisi oldu. Her ayın son cuması programlarımız olacak. Protokol eşleri de katılarak programımıza değer kattılar. Bugün salonda 170’e yakın hanımefendi var. Hepsi katılarak bizi mutlu ettiler. Bir yetimi mutlu etmek gerçekten çok önemli” dedi.

ÖNCELİĞİ KIZ ÇOCUKLARINA VERDİK”

Hamider’in yaklaşık bir buçuk sene önce gözetip koruyan anlamına gelen “hami” kelimesinden yola çıkılarak yardım etmeyi kendine görev edinen hayırsever iş adamları tarafından kurulduğunu dile getiren Hamider Kadınlar Kolu Başkanı Fatma Yanartaş; “Derneğimiz kurulalı bir buçuk sene oldu. Çok kısa zaman önce vefat eden kurucu yönetim kurulu üyesi Abdülkerim Selek beyefendiyi de bu vesile ile rahmetle anıyoruz” dedi. Yanartaş; “Bizler her çocuk için birer hami düşüncesi ile yıl boyunca maddi ve manevi desteklerde bulunmaktayız. Çocuklarımıza ahlaki ve akademik eğitimleri konusunda gönüllü eğitimciler ile hizmet etmeye gayret gösteriyoruz. Çıktığımız bu yolda önceliği kız çocuklarına verdik. ‘Neden kız çocukları diye sorarsanız?’ onların gelecekte topluma yön verecek nesillerin anneleri olması sebebi ile diyebiliriz” şeklinde konuştu.

KISA ZAMANDA BİR AİLE OLDUK”

Dernekte yapılan çalışmalardan da bahseden Yanartaş,“Dernek bünyesinde çalışan sosyolog arkadaşlarımızla yapmış olduğumuz saha çalışmalarında maddi bir beklenti içinde olmadıklarını birilerinin onları önemseyip kapılarını çalmalarının ne kadar değerli olduğunu gördük. Belki yorucu oldu ama bir o kadar da mutluluk vericiydi. Ve bizler bu sevgi, samimiyet dolu duygularla kısa zamanda bir aile olduk. Değer verdiğimiz Hamider ailesinin bir üyesi olmak gurur vericiydi. Saha çalışmalarımızda en önemli amaç yerinde tespit yapmaktı. En büyük talepte ebeveynlere eğitici seminerler gerçekleşmesini istemeleriydi. Biz de bu talep doğrultusunda ebeveynler için gönüllü eğitimcilerle seminerler düzenledik. Amacımız çocukları ailelerinin yanında mutlu ve huzurlu kılmaktı” diye konuştu.

MUHTAÇ ÇOCUKLARIMIZDAN SORUMLUYUZ”

Yanartaş;, “Bizler maddi ve manevi yardıma muhtaç çocuklarımızdan sorumluyuz. Bazıları yeryüzünde hoş bir seda bırakır bazıları bırakmadan bu dünyadan ayrılır. Dünyadan ayrılırken yanımızda götürebileceğimiz sadece bizim amellerimiz olacaktır. Bu vesile ile bu etkinliğin düzenlenmesinde çalışmalarımıza maddi ve manevi destek veren yönetim kurulu eşlerine, toplantımızı onurlandıran saygıdeğer protokol eşlerine ve gönüllü destek veren siz misafirlerimize teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olan etkinliklerde her zaman buluşmak dileği ile. Sizleri en sevgiliye emanet ediyorum” şeklinde cümlelerine son verdi.

HABER MERKEZİ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri