Yüreğine aynı ateş düşüyor

Oğlunu, kardeşini ve amcasının oğlunu terörle mücadelede şehit veren Gülizar Sualp, her şehit haberinde aynı acıyı yaşıyor

Oğlunu, kardeşini ve amcasının oğlunu terörle mücadelede şehit veren Gülizar Sualp, her şehit haberinde aynı acıyı yaşıyor.
     Konya'da yaşayan Gülizar Sualp (58), AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak'ta 1994 yılında amcasının oğlu Adnan Demir'in, bir yıl sonra da yine Şırnak'ta kardeşi Numan Demir'in şehit olduğunu söyledi.
     Sualp, ayrıldığı eşinden olan en küçük oğlu Orçun Yaldır'ın, 2006 yılında Siirt'in Eruh ilçesinde güvenlik güçleriyle terör örgütü PKK üyeleri arasında çıkan çatışmada şehit olmasıyla aynı acıyı üçüncü kez yaşadığını ifade etti.
     Şehit anası olduğu için onurlu ve gururlu olduğunu belirten Sualp, amcasının oğlu, kardeşi ve evladının şahadet haberini aldığında her seferinde farklı duygular yaşadığını söyledi.
    
     -Artık analar ağlamasın istiyor-
    
     Oğlunun nişan törenine katılmak için Konya'ya geleceği gün şehit haberini aldığını anlatan Sualp, öğrendiği her şehit haberinde de hep aynı acıyı yaşadığını kaydetti.
     ''Allah kimseye evlat acısı yaşatmasın'' diyen Sualp, ''Bu yüzden evde çok fazla televizyon izlemiyorum. Beni en çok mutlu edecek şey; terörün biran önce bitmesi olacak. Artık analar ağlamasın. Şimdi torunlarım var. Onları da güle oynaya askere göndereceğim. Ben yakınlarımı ve evladımı vatan uğruna şehit verdim. Bu durum benim hiçbir zaman zoruma gitmez. Devlet yetkilileri de sağolsun bizi hiçbir zaman yalnız bırakmadı'' diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri